?Gözün aydın Bandırma? Yüzen Ahır Geldi!...

?Gözün aydın Bandırma? Yüzen Ahır Geldi!...

Türkiye´de hiçbir limana kabul edilmeyen ANGUS ithalatı tahliyesi için Yüzen AHIR Bandırma limanına yanaştı.

 

Bandırma, Türkiye´nin parlayan yıldızı, asrın gözde kenti, Değişim rüzgârları ile birlikte içerdiği marka değerleri öne çıkan bir kent.

/resimler/2016-6/14/1741503333348.jpg

Toplumsal yaşam standart´ın da Bandırma´yı öne çıkartan özellikleri hava-deniz-kara ve deniz yolu trafiğinin kesiştiği bölgede olması beraberinde marka olan özellikleri yanı sıra olumsuzluklar girdabında da önü ve önlemi alınamaz bir mecrada olması zaman zaman toplumsal olumsuzlukların infial noktasında alarm vermesine neden olan bir kent.

Elbette ülkemizde gıda gereksiniminde önemli yer teşkil eden et, tüketimi üretici bazında gereken önlemler alınmaması nedeni ile kırmızı et üreticileri yanı sıra buna dayalı olarak süt sığırcılığının yaşadıkları olumsuzluklar gündemden düşmüyor.

/resimler/2016-6/14/1742290521555.jpg

Kırmızı et ´teki arz- talep dengesi re-alize edilememesi karkas fiyatlarını yukarı çekti ve nihai tüketici kırmızı et´in kasaptaki fiyatlarına ulaşamaz oldu.

Bakanlık kasaptaki kırmızı et fiyatlarını sabit tutma noktasında ithalata yönelik tasarrufta bulununca, sözüm ana ülkenin çeşitli noktalarında bezi çiftliği adı altında yerli ırk yetiştirip, kesime hazırlayan çiftlikler her anlamda daha cazip koşul ve şartlarda piyasa bulan ANGUS ithalatına yöneldi.

/resimler/2016-6/14/1742590365901.jpg

Buraya kadar işleyen sitem´ in son halkası oluşturan Bandırma, Liman tahmil-tahliye anlamında Türkiye´deki hiçbir limanın kabul etmediği ANGUS tahmil tahliyesinin tek adresi oldu.

Aynı işlemi yapan onlarca Liman´da yaşanan çevre olumsuzluğuna duyarsız kalmayan yerel yöneticiler ve siyasi iradeleri kentlerinde toplumsal yaşamı olumsuz etkileyen ANGUS tahmil-tahliyesine taviz vermezken Tarım Bakanlığı bu anlamda kayıtsız kalan Bandırma için yeni bir uygulama ile 17 Şubat 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile ?Gayri Sıhhi? maddeler kapsamında ilgili Bakanlığın yerel dairesindeki denetim yetkisini kaldırıp, Sadece Bandırma limanına münhasır,  Denetimde yeni uygulama ?Veterinerlik Sınır Kontrol? noktası oluşturuldu.

/resimler/2016-6/14/1743440991851.jpg

Bandırma limanına özel, İşte bu yetkilendirme ile 17 Şubat 2014 tarihinden itibaren Bandırma limanı Gümrüklü saha içinde denetim faaliyetlerine başlayan ?Veterinerlik Sınır Kontrol Noktası?  yetki anlamında alternatifi olmadığı için Bandırma ANGUS ithalatından tahmil-tahliyenin tek adresi oldu.

Bir tarafta Bandırma Halkı´nın pis koku olumsuzluğuna karşı toplumsal infiali, diğer tarafta etkisiz ve yetkisiz bırakılan kamu temsilcileri.

Gelinen noktada yasal düzenleme ile Bandırma´da yaşamsal ritmi etkileyen pis ANGUS ithalatı kokusu tüm kenti etkisi altına alsa da, vatandaşın bu olumsuzluğu anlatacağı bir muhatap kalmadı.

Örneğin Geçtiğimiz Cuma günü gelen ve kent merkezine uzak bir nokta olmasına karşın demirlediği Küçük Livatya önlerinde yaydığı koku tüm Bandırma´yı etkisi altına alan Palavu Bandıralı BLUE OCEAN  A isimli Yüzen ahır akşam saatlerinde Liman içine girip Deniz Otobüsü arka bölümünde kalan iskeleye demirledi.

Asrın, en modern insan taşımacılığının simgesi olan İDO´nun ön bölümünde demirleyen yüzen AHIR Bandırma´lıların seyirlik bakışları arasında bu gece tahliyeye başlaması bekleniyor.

Çevre sakinleri, pis kokunun mübarek Ramazan ayında orucu olumsuz etkilemesin diye kıldıkları namazlarda her gün hava sıcaklığının artmaması, tahliye süresince yağışlı geçmesi için dua etmeye başladı.

Ankaralı, Kırmızı Et besi çitliği ?Ayaş besi Çiftliği? ile İzmir-Tire´li besi çiftliği ?Ramazan-Ümran Öztürk? Besi çiftliği kara taşımacılığına uygun tırları Bandırma´ya yönlendirmeye başladı.

Bandırma´dan yüklenip kara yolu ile bir bölümü Ankara´ya ?Ayaş besi Çiftliğine?, Bir bölümü ise İzmir-Tire ilçesinde faaliyet gösteren ?Ramazan-Ümran Öztürk Besi Çiftliği?ne nakledilecek ANGUS lar seyahatleri esnasında hiçbir yerde mola vermeyecek, kokuları ile çevreyi rahatsız etmemeleri noktasında büyük hassasiyet gösterilecek.

Diğer yandan Ankara Ayaş besicilik ile Tire Ramazan &Ümran Öztürk Besi çiftlikleri tarafından Berezilya´dan ithal edilen ANGUS´ların Bandırma tahmil tahliyesinden sorumlu Rota Gümrük ve Liman Hizmetleri ilgilisi, İçerdikleri pis koku ile Bandırma´yı etkileyen ANGUS ithalatı, İthalatçıları ve işlevselliği hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Paşakent´te faaliyet gösteren Rota Gümrük ve Liman Hizmetleri ilgilisi İthalatın, mesleki gizlilik içinde yürütüldüğünü açıklayıcı bilgi vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

/resimler/2016-6/14/1747049902013.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı