Grup Forró-İstanbul geliyor

Grup Forró-İstanbul geliyor

Hem dans edecekler, hemde dans eğitimi verecekler

Grup Forró-İstanbul 4-6 Ağustos tarihlerinde Erdek´te

Brezilya´nın en sevilen eşli danslarından biri olan Forró hafta sonu Erdek´te etkinlik organize etti.

Kuzeydoğu Brezilya´dan çıkarak dünyaya yayılan neşeli müzik Forró Akordiyon, davul ve üçgen leriyle Kırtay Motel Beach´ta Erdeklilerle buluşuyor.

Erdek Düzler bölgesinde faaliyet gösteren Kırtay Beach´ta Cuma akşam açılış partisi ardından Cumartesi akşam canlı müzik etkinliğinde Cuğra´da bulunan (Roka by Kırtay)´da sunum yapacak olan grup Forró Cumartesi ve Pazar tüm gün Kırtay Beach´ta dans dersleri verecek.

Brezilya´dan 4 dans eğitmenin davetli olduğu ve Trio Mais Um isimli Brezilyalı grubun katılacağı etkinliğe İlk defa dans edecek Forró´ya ek olarak Capoeira dans dersi yer alacak.

Dans´a ilgi duyanlar için Bengü Gün´e 05366247284 numarasından ulaşıla bilinecek

Forró Hakkında:

Brezilya´nın özellikle kuzeydoğu bölgesinden yükselen bir müzik ve dans çeşidi olan Forró, özellikle son on yılda dünyanın her yerine hızla yayılan bir dans akımı oldu. Avrupa´nın yanı sıra Japonya, Avustralya, Rusya gibi birçok ülkede bir Forró grubu bulmanız mümkün. Forró tutkusu bulaşmış birçok insan, soluğu ziyaret etmek istediği ülkedeki bir Forró festivalinde alıyor.

Özellikle Minas Gerais, Pernambuco ve Bahia bölgelerinde yaygın olarak dans edilen Forró müziğinin kökeni çok eskilere dayanıyor. 1950´lerde ünlü Brezilyalı müzisyen Luiz Gonzaga´nın öncülüğünde yeniden canlanıyor ve popülerleşiyor.

Forró İstanbul Hakkında:

2014 yılında İstanbul´da Forró ruhunu Türkiye´de tanıtmak, paylaşmak ve geniş bir Forró ağı kurma tutkusuyla yola çıkan Forró İstanbul düzenli kurs ve etkinliklerin yanı sıra, yurt dışından eğitmenler davet ederek İstanbul´da Brezilya kültürünü canlı tutuyorlar.



Anahtar Kelimeler: Grup Forr İstanbul geliyor
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli