GUINNESS REKORU ŞEHİTLERE ADANDI

GUINNESS REKORU ŞEHİTLERE ADANDI

-53 BİN ÇİÇEKLE DÜNYA REKORU KIRILDI?

53 BİN ÇİÇEKLE DÜNYA REKORU KIRILDI?

-ATO BAŞKANI BEZCİ, KARANFİLLERDEN OLUŞAN TÜRK BAYRAĞINI ÖPTÜ VATANDAŞA BAYRAK DAĞITTI.

-ATO BAŞKANI BEZCİ ?FESTİVALDE KIRILAN GUINNESS REKORUNU ŞEHİTLERİMİZE ADIYORUZ. GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR? 
/resimler/2015-9/11/1133280696214.jpg
Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) etkinlikleri kapsamında ?Dünya´nın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı? Guinness Rekoru kırıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, karanfillerden oluşan Türk bayrağını öperek,?Bu Guinness rekorunu şehitlerimize adıyoruz? dedi. Törende şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
/resimler/2015-9/11/1134490697798.jpg
Sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli etkinlikleriyle Başkentlilerle buluşan Ankara Alışveriş Festivali,  anlamlı bir rekora imza attı. ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi, Ankamall Alışveriş Merkezi´nde 60 metre uzunluğundaki masa üzerinde 53 bin 645 adet çiçek kullanarak,  en çok çiçeğin kullanıldığı aranjmanla Guinness Rekorlar kitabına Türkiye´nin adını yazdırdı.

Rekor Sertifikasını Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı´nın elinden alan ATO Başkanı Salih Bezci, son günlerde yaşanan terör saldırılarına vurgu yaptı ve ?Milletçe bağrımız yanıyor? dedi. Saldırılarda ölenlerin tamamının bu vatanın evladı olduğuna dikkat çeken Bezci, ?Geçen hafta Suriyeli Aylan´ın cansız bedeni kıyıya vurunca bütün ülke üzüntüye boğulmanın yanı sıra vatansız bir milletin ne hale gelebileceğini gördük. Bizim de bu duruma düşmememiz için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. İşte o birlik ve beraberlik günü bugündür, her gündür? dedi.
/resimler/2015-9/11/1133456634069.jpg

-BEZCİ TÜRK BAYRAĞINI ÖPTÜ, BAYRAK DAĞITTI-
Çiçek rekorunun masası önünde beyaz ve kırmızı karanfillerden yapılmış Türk Bayrağı´nı gösterenBezci, ?Bugün bir rekoru egale etmek için bu masa hazırlandı ancak buradaki en önemli tema Türk bayrağı. Kırılan Guinness rekorunu şehitlerimize adıyoruz?  diye konuştu. Karanfillerden aranje edilen Türk bayrağını öpen Bezci, ?Bu bayrağı Ankaralı bir şehidimizin ailesine götüreceğiz? dedi. Bezci, konuşmaların ardından vatandaşa Türk bayrağı dağıttı.

ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç da, konuşmasında Guinness Rekor denemesine nasıl hazırlandıklarını anlattı. Rekor denemesi için 60 metre masa hazırlandığını ve Guinness hakemi eşliğinde çiçeklerin tek tek sayıldığını kaydeden Özkılıç, 53 bin 645 adet çiçekle rekor kırdıklarını söyledi. Özkılıç, ?Rekoru daha coşkulu bir ortamda yapmayı çok isterdik ancak şehit haberleri bizi derinden üzdü. Onlara ithafen kırmızı ve beyaz karanfillerden Türk bayrağı aranjmanı yaptık? dedi.

Rekoru tescilledikten sonra çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Guinness Rekorları Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "Dünyayı sürekli geziyorum, inanılmaz rekorlara tanıklık ediyorum. Burada yapılan çalışma beni hem çok heyecanlandırdı, hem de çok gururlandım" dedi.
/resimler/2015-9/11/1134076634378.jpg

-İRLANDA´NIN REKORU EGALE EDİLDİ-
Ankara Alışveriş Festivali´nde ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi´nin organize ettiği Guinness Rekoru Denemesi´nde Çiçekçiler Odası´nın Bursa, Sivas, Trabzon, İstanbul, İzmir, Konya ve Adana´dan gelen temsilcileri, çiçekçilik eğitimi alan UMEM Beceri 10 kursiyerleri ile Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçecilik Alanı öğrencileri ile çiçekçiler birlikte görev aldı. Dört saat süren çalışmada, karanfilden güle, lilyumdan cipsoya kadar 15 çeşit çiçek kullanıldı. 55 bin çiçeğin hazır bulundurulduğu rekor denemesinde 53 bin 645 adet çiçek kullanılarak, 2002 yılında İrlanda´nın 37 bin 500 çiçekle kırdığı rekor egale edildi ve Ankara Alışveriş Festivali "Dünya´nın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı"nda adını Guinness Rekorlar Kitabı´na yazdırdı 
/resimler/2015-9/11/1134308822448.jpg


  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli