Gülsün Bilgehan Bandırma’da

Gülsün Bilgehan Bandırma’da

İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan: “M. Kemal olmasaydı, Kurtuluş Savaşı olmazdı”

İsmet İnönü’nün torunu,  22, 24, 25 ve 26. dönem Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan, Bandırma’da konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi’nin, “Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılında Devrim Yasaları ve İsmet İnönü” konusunda düzenlediği konferans Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Tamamen dolu salonda açılış konuşmasını ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat yaptı. Türkiye’nin tek kurtuluş reçetesinin Atatürk ve devrimleri olduğuna işaret Polat, “Türk dış politikası hiçbir dönemde bu kadar çıkmaza düşmedi. Ekonomide de çok zor günler geçiriyoruz. Bu zor ortam ve koşullardan çıkışımızı tek yolu Atatürk politikaları, laik, bilimsel ve Atatürkçü eğitimdir. Ekonomide halen, Atatürk döneminde toplanan İzmir İktisat Kongresi’nin yol gösterici olacağına inanıyoruz. Ülkemizin kurtuluşunun, 100 yıl önce uygulanan devrim yasalarında olduğunu biliyoruz” dedi.

Ardından, Polat’ın moderatörlüğünde, Gülsün Bilgehan’ın konferansı başladı. Konuşmasına, gazeteci Metin Toker’in kızı olduğunu vurgulayarak başlayan Bilgehan, “Balıkesir geliniyim. Kayınpederim, eski Maliye Bakanı Cihat Bilgehan’dır” dedi. Bilgehan, eski anılarıyla süslediği konuşmasında Atatürk ve İsmet İnönü’nün, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki çalışmalarına dikkati çekti. Gülsün Bilgehan, “Dedem İsmet İnönü’nün de vurguladığı gibi M. Kemal olmasaydı, Kurtuluş Savaşı da olmazdı” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gülsün Bilgehan Bandırma’
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli