GÜLTEKİN ÖZCAN İMZA GÜNÜ

GÜLTEKİN ÖZCAN İMZA GÜNÜ

Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kentimizin ünlü şairlerinden Gültekin Özcan, hayranlarıyla imza gününde bir araya geliyor.

Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kentimizin ünlü şairlerinden Gültekin Özcan, hayranlarıyla imza gününde bir araya geliyor. 15 Şubat 2014 Cumartesi günü saat 12.00 ile 17.00 arasında düzenlenecek olan etkinlik Kristal Kafe’de gerçekleşecek.

Gültekin Özcan

1953 yılında Kırşehir’de doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de, lise öğrenimini Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nde tamamladı. Zonguldak’ta başlayan çalışma hayatı daha sonra İstanbul, Konya ve Bandırma’da sürdü. 1997 yılında emekli oldu. 30 yıldır Bandırma’da yaşıyor.

Gültekin Özcan’ın, hayatında edebiyat ve sanat tutkusunun her zaman özel bir yeri olmuştur. Zonguldak Halkevinde tiyatro çalışmalarına katıldı. Bandırma’da Etibank İşletme Müdürlüğü’ndeki görevi döneminde yazdığı tek kişililik oyunlarını özel günlerde sahneledi.

Gönlünden süzülen duygularını şiir olarak biriktirmeye başladı. İlk şiir kitabı “Gönül Kileri” 2012 yılında yayınlandı. 2013 yılında ise “Gönlümden Kopanlar” ve “Gönül Dağı” adlı iki ayrı şiir kitabı okurlarıyla buluştu. Üç kitabının da doğum gününün 30 Ağustos olmasının, çok anlamlı bir tesadüf olduğunu düşünüyor.

Ayrıca, şiir tadındaki nesir yazıları zaman zaman yerel gazetelerde ve “Kum” “Güncel Sanat” edebiyat dergilerinde yayınlandı.

Edebiyatın yanında resimle de ilgilenen Gültekin Özcan, ilk kişisel suluboya ve sevgi keseleri sergisini 2010 yılında Bandırma’da açtı. Daha sonra Bandırma, Bafra, Kırşehir, Zonguldak ve İstanbul’da 7 kişisel sergi gerçekleştirdi,4 de karma sergiye katıldı. Kasım 2009’dan bu yana İz Sanat Atölyesi’nde Ömür Yüce’nin öğrencisi olarak suluboya ve yağlıboya çalışmalarına devam ediyor.

Kalmadı değil senden bir şeyler.

Gözlerimde uykusuzluk,

Yüreğimde yaranın yama izleri,

Kulağımda hoş sesin,

Aklımda,

Udun tellerinde asılı kalan sözlerin…

 

 

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli