GÜMÇED tavrını koydu.

GÜMÇED tavrını koydu.

Gültekin Mutlu: Ağaçları kesenler ile ilgili derhal soruşturma açılmalı!

Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Başkanı Gültekin Mutlu geçtiğimiz günlerde Bandırma Belediyesinin 600 Evler Mahallesindeki şantiyesindeki 6 ağacın kesilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.        Mutlu: "Ağacı kesen kurum ve emri veren kişi kim olursa olsun bu durum kabul edilemez. Eğer Belediye Başkanı Tolga Tosun adaylık süreci öncesi Üniversitedeki ağaç kesilme olayına siyaseten karşı çıkmadıysa, bugün emri verenler hakkında derhal soruşturma açmalı, soruşturma bitene kadar da bu kişileri görevden almalıdır. Biz yaptık oldu, biz yaparsak doğrudur dememelidir. Yanlış her yerde yanlıştır. Yanlışı savunmak, görmezden gelmek gibi bir davranış içine asla girmemelidir. Aksi durumda daha işin başında inandırıcılığını, tutarlılığını ve halkın desteğini yitireceğini de unutmamalıdır" dedi.

Mutlu yaptığı açıklamada Bandırma Belediyesinin 600 Evler Mahallesindeki şantiyesinde 6 ağacın kesilmesiyle ilgili açıklama yaptı. İşçilerin mesai saatlerinde dinlendikleri bu alanın çimlendirileceği gerekçesiyle düzenlenmesi ve ağaçların sökülmesine ilişkin tepki göstererek şöyle dedi. "İlçemiz Bandırma´da da bundan üç dört ay önce 17 Eylül Üniversitesi bahçesinde yurt yapımı gerekçesiyle iki yüzün üzerinde çam ağacının kesildiğini üzülerek öğrendik ve gerekli tepkimizi gösterdik. Nitekim Belediye Başkanımız Tolga Tosun da o zaman adaylık sürecinde, Üniversitedeki ağaç kesme olayıyla ilgili bir basın açıklaması yapıp tepkisini göstermişti. Bunun son olacağını sanıyorduk ki bu kez Bandırma Belediyesinin Altıyüzevler´de bulunan şantiyesinde altı ağacın işçilerin mesai saatlerinde bu ağaçlar altında dinlendiği ve oranın çimlendirileceği gerekçesiyle Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Benli´ nin talimatı üzerine kesildiğini üzülerek basından öğrendik. Belediye Başkanımızın kendisinden habersiz kesilen altı ağaç karşısında aynı duyarlılığı ve tepkiyi göstereceğini umarak konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekledik.

/resimler/2019-7/23/2113320197375.jpg

"Ağacı kesen kurum ve emri veren kişi kim olursa olsun bu durum kabul edilemez" diyen Mutlu  "Eğer Belediye Başkanı Tolga Tosun adaylık süreci öncesi Üniversitedeki ağaç kesilme olayına siyaseten karşı çıkmadıysa, bugün emri verenler hakkında derhal soruşturma açmalı, soruşturma bitene kadar da bu kişileri görevden almalıdır. Biz yaptık oldu, biz yaparsak doğrudur dememelidir. Yanlış her yerde yanlıştır. Yanlışı savunmak, görmezden gelmek gibi bir davranış içine asla girmemelidir. Aksi durumda daha işin başında inandırıcılığını, tutarlılığını ve halkın desteğini yitireceğini de unutmamalıdır. Biz GÜMÇED olarak çevreye değer veren, ağacı ve yeşili koruyan Belediye başkanımızdan aynı yere, kesilenin en az iki katı kayın ağacı dikmesini istiyoruz ve bekliyoruz. Yapacağına da inanıyoruz" dedi. 

Bandırma Orman İşletmesi Müdürlüğünün ağaç dikme çalışmalarını yakından izlediklerini ve takdir ettiklerini belirten Gültekin Mutlu "Sürdürülebilir sağlıklı, yeşil ve temiz bir kent yaşamı için ağaca, ormana sahip çıkıyor, bu konuda duyarlı olan bütün sivil toplum kuruluşlarını ve Bandırmalıları birlikte hareket etmeye ve desteğe çağırıyoruz" diye konuştu.

 /resimler/2019-7/23/2116348170002.jpg

GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu, yaptığı açıklamada: "Rantsal çıkarlar için, maden ocakları açmak ve maden çıkarmak için, bina ve sanayi tesisleri yapmak için ormanlarımız talan ediliyor,  binlerce yüzbinlerce ağaç acımasızca kesiliyor, yok ediliyor. Nitekim daha üç gün önce Çanakkale´nin Kirazlı köyünde Alamos Gold Şirketi tarafından altın madeni arama projesiyle 195 bin ağaç kesilmiştir. Yine Balya İlçemizin Orhanlar Köyünde Bahar Madencilik tarafından altın madeni arama projesiyle ÇED raporu alınmaya gerek görülmeden ağaçlar kesilmiş, çalışma başlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde Balya, Manyas ve Gönen´deki Çevre Gönüllüleri ile ortak bir çalışma yürüteceğimizi de buradan ifade etmek isterim" dedi. 



Anahtar Kelimeler: GÜMÇED tavrını koydu
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli