Gümçed´ten, Fırıntaş protestosu

Gümçed´ten, Fırıntaş protestosu

Balıkesir Büyükşehir´in Bandırma´da eski Gar Otel´i Fırıntaş´a vermek istemesi sivil inisiyatifi ayağa kaldırdı.

 

Bandırma´da Tren Yolları müştemilatı olarak Fransızlar tarafından yapılan tarihi Gar Otel, yıllarca özel idareye ait yapı olarak bir bölümü Bandırma Özel İdare Müdürlüğü, bir tarafı Sinek Pavyon üst bölümler ise Otel olarak kiraya verilmişti.

Daha sonraki yıllarda tamamı Balıkesir Üniversitesine bağlı Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesine tahsis edilmesi ile tarihi bina bir süre Dekanlık ve derslik olarak kullanılmıştı.

/resimler/2015-7/14/1922152539681.jpg

Fakültenin kendi fiziki mekanına taşınması ardından uzun yıllar boş kalan bina 2010 yılında 5 yıl içinde yapılmak üzere  İlçe Emniyet müdürlüğüne, sosyal tesis yapmak üzere tahsis edilmiş ancak Emniyet tarihi binanın tadilat projesi maliyeti yüksek olduğundan bina üzerinde tasarrufta bulunamamıştı.

Yeni süreçte İl Özel İdaresine ait yapıların Balıkesir Büyükşehir´e devir olması üzerine adı iflas veya içi boşaltılmış olarak anılan Fırın taş´a devredilmek istenmesi Bandırma da sivil inisiyatifleri ayağa kaldırdı.

Öncülüğünü Gümçed´in üstlendiği protesto eyleminde, Eski Gar Otel´in Şaibeli Fırıntaş´a degil Bandırma Belediyesine verilerek fiziki konumuna uygun kent müzesi yapılması istendi.

Eski gar Otel önünde gerçekleşen eylemde basın bildirisi okundu, alkışlarla protesto yapıldı.

/resimler/2015-7/14/1923291916079.jpg



Anahtar Kelimeler: Gümçed Fırıntaş protestosu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli