Gümçed`ten açıklama

Gümçed`ten açıklama

Balıkesir-Çanakkale 1/100.000 lik Yeni Çevre Düzeni Planı Açıklaması

 

1/100.000 BALIKESİR-ÇANAKKALE ÇEVRE DÜZENİ PLANI İLE İLGİLİ BASIN BİLDİRİSİ
Plan ve plan notları yasa ve yönetmeliklerden önce gelir. Biz tarımı, hayvancılığı ve turizmi geliştirecek bölgenin eko sistemine uygun insana değer veren bir sanayinin yanındayız. Bu konularında plan notlarında işli olmasının kritik öneme sahip oluğu kanaatindeyiz.
Planın ilk haline de, bu haline de bu nedenle karşıyız. Bu plan süreçlerinin içinde ne Bandırma, ne Erdek, ne de Gönen var. Bu kentlerde yaşayan sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin, yerel meslek örgütlerinin düşünceleri alınmalı ve plan buna uygun yapılmalıdır.
İlk planda ve ikinci planda yap boz tahtasına dönen sanayi alanlarının hangi ölçütlerle belirlendiği açık değildir.
İlk plan kararının değiştirilmesinde halkın, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek odalarının tepkisinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu uğurda emek harcayan herkese teşekkür ederiz. Ancak plan notları incelenmeden aslında ne olduğu konusunda kesin bir yargıya varmak da doğru değildir. Oldu bitti ile ortaya çıkan ve oldu bitti ile küçülen sanayi alanlarının seçimden sonra eskisinden daha kötü bir hal ile karşımıza çıkmayacağının da garantisi yoktur. Bu yüzden halkın katılımı ile sağlanacak bir plan süreci başlatılmalıdır ki bir daha kimse değiştirmeye cesaret edemesin.
                                                        Gültekin MUTLU
                                      GÜMÇED BANDIRMA KURUCU BAŞKANI

 



Anahtar Kelimeler: Gümçed`ten açıklama
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı