Gümüş gazetecilere konuştu

Gümüş gazetecilere konuştu

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Ahmet Gümüş:``Dünyanın aklı,gücü petrolleri kontrol edilmesidir"






Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan GÜMÜŞ, iktidarı eleştirerek gazetecilerin içinde bulunduğu duruma ve mevzuattaki eksiklikler nedeniyle tutuklu gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek ifade hürriyetinin önemine dikkat çekti ve ardından Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin önemli konulara vurgu yaptı.


GÜMÜŞ: "SORUNLAR BİRDEN ÇÖZÜM YOLUNA GİRDİ"

Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada demokraside gerilemeler yaşandığına dikkat çekti ve şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye`de ve dünyada birçok olay üst üste geliyor. Bunların teker teker değerlendirilmemesi lazım. Türkiye`de 10 senede yükselen terör geri adım atma kararı alıyor ve hükümet bu konuda radikal adımlar atıyor.

Hemen ardından dünyadan Filistin Devleti kurulmalıdır diye açıklamalar geliyor. Bunların ardından çıkacak olan nedir dikkat edelim. Katmerlenmiş sorunlar, bunlar birden çözüm yoluna girmeye başlarsa ardından ne gelecek diye düşünürüz."

MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ: "ORTADOĞU`DA BULUNAN AMERİKAN GÜÇLERİ UZAKDOĞU`YA GİDECEK."

"DÜNYA`NIN AKLI, GÜCÜ, NİYETİ PETROLLERİN KONTROL EDİLMESİDİR!"

Dünya ekonomisi ve siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili GÜMÜŞ, "Çin`in ekonomi paritesi ve satın alma gücü olarak Amerika`yı geçtiğini söyleyenler var. Yakında, Ortadoğu`da bulunan Amerikan güçleri Uzakdoğu`ya doğru gidecek.

Ekonomik işbirlikleri Çin`in etrafında gelişiyor, siyasi ve askeri işbirlikleri de ABD`nin etrafında gelişiyor. Ortadoğu`daki güçler çekildiği zaman Ortadoğu yeniden şekil almak zorunda kalacak. Bu değişiklikler sonunda Kuzey Irak`ta bulunan petrol rezervlerinin kontrolü gerekecektir. Dünyanın aklı, gücü, niyeti petrollerin kontrol edilmesidir" dedi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı