Gümüş Gönen`de incelemelerde bulundu

Gümüş Gönen`de incelemelerde bulundu

GÖNEN`DE HAYVANCILIK ALARM VERİYOR, ESNAF SIKINTIDA






Meclis tatilini seçim bölgesindeki ziyaretlerde geçiren CHP milletvekili Haluk Ahmet Gümüş Gönen`deki incelemelerinde daralan piyasa ekonomisinde küçük esnafın sıkıntı içersinde, Hayvan üreticisi çiftçilerinde bitmek üzere olduğuna işaret etti.


Gümüş yaptığı açıklamada ``10 yıldan bu yana daralan işlerin bu yıl artık son derece sıkıcı bir hal aldığını belirten Gönen esnafı, durumu çiftçinin düştüğü çıkmaza bağlıyor.`` dedi.

GÜMÜŞ, ilçenin önemli bir gelir kaynağı olan hayvancılık sektörü konusunda sıkıntıları dinlemek için özellikle et ve süt sektöründe faaliyet gösteren birlikleri ve Ziraat Odası`nı ziyaret etti. Daha sonra ilçenin ekonomik hayatı ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi ve Süt Üreticileri Birliği`nin iftar yemeğine katıldı.

Et ve süt üreticilerinin sorunlarının Gönen`de de olağanüstü ağırlaştığına tanık olduğunu belirten GÜMÜŞ, "Balıkesir genelindeki gözlemlerimizden de anlaşılacağı gibi hayvan ve süt üreticilerinin yediği darbenin hükümetin yanlış politikaları nedeniyle olduğu açıkça görülmektedir" dedi.



GÖNEN`İN OYA PAZARI ÇİLE ÇEKİYOR


Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Gönen`in oya pazarı esnafı ile görüşmesinde; Oya pazarı esnafının gelirinin 5 yıl öncesine oranla % 30 düştüğüne ve Gönen`de üreticiler ile esnafın sıkıntı içinde olduğuna işaret etti.

GÜMÜŞ, gelecek günlerin rahat gözükmediğini ancak bugünkü ve gelecek bir kaç yılın sıkıntılı beklentilerine karşın geleceğin iyi bir yönetim altında yeni ekonomik atılımlar için fırsatlarla dolu olduğunu belirtti.






GÖNEN`İN TIRNOVA MAHALLESİ MUHTARLIĞI`NA ZİYARET


Milletvekili GÜMÜŞ, Tırnova Mahallesi Muhtarlığı`na gerçekleştirdiği ziyarette Mahalle Muhtarı tarafından övgüyle karşılandı. Tırnova Mahallesi Muhtarı ilk defa bir milletvekilinin mahallelerine ziyarete geldiğini ve Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ`ün bu ziyaretinden ötürü memnun kaldıklarını dile getirmesinin ardından Milletvekili GÜMÜŞ de ilk kez bir mahalle muhtarının mahalleli yardımseverlerin katkılarıyla mahalle halkı için her akşam iftar yemeği düzenlediğine tanık olduğunu söyledi.












Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli