Gümüş, Kalkınma planı gürüşmelerinde söz aldı

Gümüş, Kalkınma planı gürüşmelerinde söz aldı

MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ`TEN, 10. KALKINMA PLANI TASLAĞINA DAİR İKİNCİ KONUŞMA

 

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ`TEN, 10. KALKINMA PLANI TASLAĞINA DAİR İKİNCİ KONUŞMA

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Meclis Genel Kurulu`nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın katılımıyla gerçekleşen ve 10. Kalkınma Planı Taslağı`nın görüşüldüğü oturumda ikinci bir konuşma yaparak tasarı hakkındaki eleştirilerini ifade etti.

`TASLAKTA DÜNYA ŞARTLARI DEĞERLENDİRMESİ ZAYIF KALMIŞTIR`

Geleceğin dünyasında kutuplar arası ve bölgesel ilişkilerin nasıl olacağının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden GÜMÜŞ, geleceğin uluslararası bölgesel entegrasyonlarının kendi içinde homojen ekonomiler ve homojen yapılar oluştururken, bu homojenliğin zamanla bölgelerarası ve Dünya çapında uyumlulaşmaya yönelebileceğini dile getirdi. Dünyanın girdiği çok kutuplu sürecin taslakta bahsedilmekle birlikte içeriğinin hızla doldurulması gerektiğini ekledi.

YENİ ULUSLARARASI BÖLGESEL ENTEGRASYONLAR

Batı`nın ekonomik hakimiyetine alternatif olarak, Güneydoğu Asya merkezli yükselen ekonomik gücün doğurduğu jeopolitik gerilimlerin ancak yeni uluslararası bölgesel entegrasyonlarla dengeleneceğini belirten GÜMÜŞ, sürecin ülkemiz açısından son derece kritik karar noktaları içerdiğini ancak bugünün iktidarının büyük ölçüde bu durumun farkında olmadığını ekledi.

`İSTİKRARLI, EKONOMİK POTANSİYELİ YÜKSEK ALANLARA YÖNELMELİYİZ`

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemiz ne yazık ki yakınlaşması gereken, politik istikrarı yüksek ve ekonomik üretim ve kaynak potansiyeli yüksek alanlardan uzak tutulurken, istikrarsızlığın ve üretimsizliğin kol gezdiği alanlara yakınlaştırılmıştır. Bu istikrarsız alanlarda Türkiye`nin güneyindedirler."

 

 

 


  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli