Gümüş Usulsüzlük takibinde

Gümüş Usulsüzlük takibinde

GÜMÜŞ`ÜN SORU ÖNERGESİ ETİBOR`DAKİ TAŞERONLARA ÇEKİ DÜZEN VERECEK

HALUK AHMET GÜMÜŞ`ÜN SORU ÖNERGESİ ETİBOR`DAKİ TAŞERONLARA ÇEKİ DÜZEN VERECEK

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ`ün Bigadiç Bor İşletmesi işyerinde taşeron olarak çalışan bir firmadaki çalışma koşullarını gündeme alan soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan yanıt geldi. Bakanlık`tan söz konusu firmaya cezalar kesildi.

GÜMÜŞ, İŞE ALIM VE ÇALIŞMA KOŞULLARINDA USÜLSÜZLÜK İDDİALARINI SORMUŞTU

Balıkesir İli Bigadiç İlçesi`nde, Bigadiç Bor İşletmesi`nde alt taşeron işveren sözleşmesiyle çalışan bir firmada, yasalara aykırı çalışma ilişkileri ile taşeron çalıştırılarak işçilerin mağdur edildiğine ilişkin şikâyetlerin söz konusu olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, Bakanlığa sorduğu sorularla şikâyetlerin izini sürmüştü. Bakanlık, verdiği yanıtla söz konusu işletmede inceleme teftişi başlattığını ifade ederken, kimi usulsüzlük tespitleri sonucu kesilen cezalara değindi. İşverenin, fazla mesai ödemeleri ve çalışma saatleri konusunda iş kanununa aykırı davrandığının tespit edildiği ifade edilen Bakanlık açıklamasında işçilerden işe başlama aşamasında alınan senetler konusunun da Cumhuriyet Savcılığı`na intikal ettiği belirtildi.

GÜMÜŞ: "BUNDAN SONRA TAŞERON FİRMALAR DA ÇALIŞMA GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI KONULARINA DİKKAT EDECEKTİR"

Söz konusu olayda önemli olanın işçi haklarının savunulması olduğunu ifade eden Haluk Ahmet GÜMÜŞ, bu noktadan sonra Bigadiç`teki taşeron işletmelerin daha dikkatli olacaklarını dile getirdi. İşçilere işe başlarken imzalatılan senetler konusunun da takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Balıkesir Milletvekili kıdem tazminatı hakkının temel bir hak olduğunu ve gasp edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi. Balıkesir`in madencilikte ülke ekonomisine çok şey kattığını ve bu katkıda çok önemli payı bulunan çalışanların haklarını da her zaman savunacaklarını dile getirdi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı