Güney Marmara Bölgesi´nin Röntgeni Çekildi.

Güney Marmara Bölgesi´nin Röntgeni Çekildi.

Coğrafi Bilgi Sistemiyle Güney Marmara Bölgesi´nin Röntgeni Çekildi.

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Esra Kocabaş, bir yıldır faaliyette olan coğrafi bilgi sistemi (CBS) ile bölgede yatırım yapacaklara rehber olduklarını belirterek, yatırımcılara arazilerini tahsis etmek isteyenlerin sisteme kaydolması için çağrıda bulundu.

/resimler/2016-1/20/1525137950147.jpg

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Esra Kocabaş, bir yıldır faaliyette olan coğrafi bilgi sistemi (CBS) ile bölgede yatırım yapacaklara rehber olduklarını belirterek, yatırımcılara arazilerini tahsis etmek isteyenlerin sisteme kaydolması için çağrıda bulundu. Sistem sayesinde Güney Marmara Bölgesi´nin röntgenini çektiklerini ifade eden Kocabaş, "Bu hizmetle artık bölgemizde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılara, haritalar üzerinden analizlerle destek vererek ve izin ruhsat sürecinde karşılaşabilecek sorunları işin başında tespit ederek, yatırımın daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyoruz." dedi.

GMKA, Balıkesir ve Çanakkale´de yatırım yapacaklara büyük kolaylık sunuyor. Bir yıldır faaliyette olan CBS ile bölgede yer seçimi problemlerini, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları gözönünde bulundurarak analiz edebiliyor. Böylece söz konusu bölgede yatırım yapmak isteyenlerin arsa ihtiyacına kalıcı çözümler sağlıyor. CBS´nin uzun dönemli bir çalışmanın sonucu olduğunu belirten Genel Sekreteri Kocabaş, "Bu çalışmada coğrafi bilgi sistemleri yazılımlarının sağladığı avantajlardan yararlanarak, bölgemizdeki yatırım yapmaya uygun bölgelerle ilgili ciddi bir bilgi arşivi oluşturuldu. Önümüzdeki dönemde elde edilebilecek yeni veriler ve CBS teknolojilerindeki hızlı gelişmelere bağlı olarak, kriterler çeşitlendirilip geliştirilerek daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesi de mümkün olacak." şeklinde konuştu.Balıkesir ve Çanakkale´deki 5 dönüm ve üzeri arsa sahiplerine de bir çağrıda bulunanKocabaş, bunları değerlendirmek isterlerse CBS veritabanına kaydettiklerini bildirdi.

´ŞU ANA KADAR 100 KAYIT YAPILDI´

Bölgedeki arazilerini yatırımcılara vermek isteyenlerin taleplerini sisteme öncelikli olarak kaydettiklerini söyleyen Esra Kocabaş, "Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde arazisi olan ve yatırımcılara satmak isteyenlere buradan çağrı yapıyorum. Arazilerini sistemimize kaydettirsinler, biz de öncelikli olarak yatırımcıların dikkatine sunalım. Bugüne kadar 100´e yakın kişinin arazilerini, yatırımcıların bilgisine sunmak üzere kaydettik. Bunlardan 46´sını yatırımcılara gösterdik ve sonuç aldık." diye konuştu. Arsa sahiplerinin telefon, internet ya da yüz yüze, CBS veritabanına ada ve parsel numarasıyla kaydettirebileceğini ifade etti.

´YATIRIMLAR DAHA HIZLI GERÇEKLEŞECEK´

Böyle bir hizmeti sunan ilk kalkınma ajansı olduklarına dikkat çeken Genel SekreterKocabaş, sistemin şehir planlamaları, yatırım stratejileri, nüfus planlamaları, iklim analizleri, jeoloji ve jeomorfoloji alanlarına ait analizler, ulaşım, şehirleşme gibi birçok alanda kullanılabildiğini ifade etti. Yatırımcılar için kurulan sistemin faydalarından söz eden Esra Kocabaş, "Coğrafi bilgi sistemleri bilgi akışını hızlandırıyor, daha verimli üretim ve envanter yönetimi sağlıyor. Bunun yanında acil durum müdahale, kritik bilgi analizleri gibi etkili ve doğru analizleri kolayca elde etmemize imkan tanıyor. Ayrıca iş verimliliğini arttırıyor ve zaman kaybını önlüyor, veri güncelleme kolaylığı sağlıyor. Bunlara ek olarak mühendislik, planlama, emlakçılık, topografik, hidrografik, arazi kullanımı ve vergileme haritaları gibi sektörleri destekleme imkanı sağlayarak, özel analiz ve sorgulama yapılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) nedir?

CBS, mekan bilgilerini veritabanında bütünleşmiş bir şekilde saklama yeteneğine sahip programlardır. Bunlar, kendine has teknolojisiyle sorgulama ve istatistiki analiz gibi klasik veritabanı işlemlerini görüntüleştirmekte ve haritalar tarafından sağlanan coğrafi analizlerle birleştirmektedir. Bu yeteneği sayesinde diğer bilgi sistemlerinden ayrılmakta, kamu ve özel girişimlerde olayların açıklanabilmesi, sonuçların tahmini ve strateji geliştirebilmesi bakımında önem kazanmaktadır. Kısaca CBS, hem veritabanı yönetimi, analiz ve modelleme yeteneği hem de çalışmalar esnasında karar destek mekanizması gibi birçok önemli özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Böylece talep edildiğinde bütün veriler haritalar üzerinde görülebilmekte ve karar alma süreçlerinin kolaylaşması sağlanmaktadır.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli