GÜNEY MARMARA İŞ DÜNYASI ÇANAKKALE´DE BİR ARAYA GELDİ

GÜNEY MARMARA İŞ DÜNYASI ÇANAKKALE´DE BİR ARAYA GELDİ

?Ekonominin Güney Marmara Tarımına Etkileri görüşüldü?

BANSİAD Başkanı H. Cengiz Küçükköseleci, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ekonomik değerlendirmelerde bulunmak üzere BANSİAD Başkanı H. Cengiz Küçükköseleci, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Akarsu, Başkan Yardımcısı Zekai Baş, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, BASİAD Başkan Yardımcıları Ümit Baysal, Mustafa Ercan ve ilgili Yönetim Kurulu Üyeleri Çanakkale´de bir araya geldi.  

 Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Bandırma, Balıkesir, Çanakkale ve Biga´dan iş dünyası temsilcileri ile bölgemiz için büyük önem arz eden tarım sektörünün ekonomik sorunlardan nasıl etkilendiğini görüşmek üzere bir araya geldi.

Yapılan inceleme ve sektör temsilcilerinin konu ile ilgili açıklamalarından anlaşıldığı üzere özellikle tarımsal girdi fiyatlarındaki artış ve hayvancılıkta yerli üreticinin ithal rekabete dayalı kaybı, besicilerin girdi maliyetlerindeki fiyat artışları, un ve yem gibi tarıma dayalı sanayi ürünlerinin maliyetlerinin artması sektörü olumsuz etkilediğiifade edildi.  

Tarım sektörü Güney Marmara ekonomisi için hayati öneme ve değere sahip olup aynı zamanda Türkiye gıda sektörü içinde önemli yer teşkil etmektedir ve pek çok özellikli ürüne ev sahipliği yapmaktadır dolayısıyla yaşanan sıkıntıların acilen çözüme kavuşturulması bölge tarımı için hayati önem taşıdığı kaydedilen toplantıda,                    

"Büyük perakendelerin son dönemde artan maliyetlerini tarım ve hayvan üreticilerine yüklemeleri, üreticinin üretim gücüne zarar verdiği, bu nedenle üreticinin korunması için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. " dendi.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı