Güney Marmara Gazeteciler Cemiyetinden Kamuoyuna

Güney Marmara Gazeteciler Cemiyetinden Kamuoyuna

GMGC Başkanı Gazeteci-Yazar Arıcan, son günlerde yaşanan bazı olaylarla ilgili açıklama yaptı.




Güney Marmara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Arıcan, basınımız nezdinde son günlerde yaşanan bazı olaylara açıklık getirerek, şu açıklamayı yaptı:

" Bir sanayi kuruluşumuzun basın ve yayın organlarına, gazetecilere ve ajans muhabirlerine dönük gerçekleştirdiği  tanışma yemeğinde , ne yazık ki, belli ve bilinen olumsuzluklar yaşanmıştır.

Gazetecilik basın ahlak ve meslek ilkeleriyle bağdaşmayacak tarzda, saygı sınırlarını zorlayarak, ilgili sanayi kuruluşunun yöneticilerine ve olaya seyirci kalmayarak uyaran ve tepki gösteren basın mensuplarına yönelik tehditkar ve tacizkar bir söylem ve davranış sergileyen kişi ve kişiler, üzüntüye neden olmuştur.

Keza bu davranışları sergileyen kişinin, aynı anlayış ve davranışları farklı ortamlara da taşımak istediği gözlenmişdir.

Öncelikle basın ve yayın dünyası ve meslektaşlarımız adına bu tür davranışları tasvip etmediğimizi ve  basın adına kabullenmediğimizi; basın ve yayın kurumlarına ve çalışanlarına yönelik tehditkar ve tacizkar davranışları şiddetle reddettiğimizi özellikle belirtmek isteriz. İlgili sanayi kuruluşuna da, basın kuruluşları ve  gazeteciler adına yaşanan tatsız polemiklerden dolayı üzüntümüzü ifade ederiz.

Saygılarımızla.."


Doğukan SÖZER
6.04.2012 13:12:20
Bana göre Engin Beyin yaptığı açıklamalar son derece yerinde. Neden derseniz? Aynı akşam bende İŞİM DOLAYISIYLA!!! oradaydım. Bende bir basın mensubuyum ver oraya işimi yapmaya geldim. Ancak karşılaştığım bu tablo tamamen rezilane bir şekilde bizleri de aşağılaşıyıcı bir durum haline dönüştü. Bunun biraz daha ilerlemiş örneğine yine dün Başka bir ortam da şahit oldum. Yazık diyorum sadece...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı