Güney Marmara`da Güz randevusu

Güney Marmara`da Güz randevusu

1982 Yüksek Teknik Öğretmen mezunları Bandırma`da buluştu.

1977-78 yıllarında İstanbul Yüksek Teknik Öğretmen okuluna 60 kişi başlayıp, 1982 de 34 kişi ile mezun olma başarısını gösteren arkadaş topluluğu Eğitimde yarım yüz yılın en zor günlerini yaşadıkları dönemde aldıkları bir kararla her yıl bir arkadaşlarının memleketinde bir araya gelerek hasret gideriyorlar.

Yurdun dört bir köşesi yanı sıra yurt dışında bulunan arkadaşlarınında katılım ve katkıda bulunduğu 1982 Yüksek Teknik Öğretmen mezunlarının bu hafta sonu gerçekleşen Güz randevusu Bandırma`da idi.

Ekibin Bandırmalı bireyi ``Sultanahmet köftecisi`` işletme müdürü Aziz Bender Bandırma`da karşıladığı dostlarına önce dünya gözü ile Cenneti gösterdi.

Bu ülkede okurken ihtilal görmüş bir okulun öğrencileri olarak hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun dostluklarından taviz vermeyen Yüksek Teknik Öğretmen okulu 1982 mezunlarının Aziz Bender`în konuğu olarak Güney Marmaradaki Güz safarilerinde 2. durak Sultan Ahmet köftecisi oldu.

Bandırma`da sahil bandı gezileri ardından akşam Eğlence tertipleyen 82 mezunları, aynı gece konaklamak üzere Ocaklar`da Aloria Garden otel`e yerleştiler.

82 Mezunları nefis bir pazar sabahı ile uyandıkları Ocaklar`da sabah yürüyürşü ardından mükellef  bir kahvaltı sonrası Erdek`e gelip Nostaljik Balıkhane kahvesinde Zeytinliada manzaralı kahve molası ardından gezi teknesi ile körfez turu yaptılar.

Günün kalan bölümünde Güz günlerinin doyumsuz Erdek sahilinde Balık keyfi, Kralın çiftliği Erdek Land gezisi ve Ocaklar`a dönüş sonrası gece için ayrı bir resepsiyonla ülkenin dört bir köşesinden gelen konuklara sıra dışı bir program yaşatıldı.

Yarın sabah dönüş için yola çıkacak 82 mezunları kentlerine dönüş yolunda Erdek`ten halis muhlis Zeytin ve Zeytinyağı, kapıdağ süt ürünleri fabrikası satış mağazasından peynir çeşitleri ile evlerine elleri dolu dolu dönecekler.



TUNÇAY ERSOY
28.10.2013 20:30:32
Aziz kardeşimize ve tüm BANDIRMA, ERDEK VE OCAKLAR insanlerına teşekkür ederim.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı