Gürcistan büyükelçisi konuk oldu

Gürcistan büyükelçisi konuk oldu

Erdek'teki buluşmada iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındı.

Gürcistan ile Güney Marmara sanayi ve ticaret odaları ilişkilerini sıcak tutma noktasında önemli misyon üstlenen Bandırma Ticaret Odası Deik temsilcisi Hakkı Zakir İpek değişik zamanlarda, değişik kesimlerden oluşan heyetlerin iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği ziyaretlerini bu kez Gürgistan Ankara Büyükelçisi Ekselansları İrakli Koplatadze ile taçlandırdı.

Çanakkale’deki programı ardından Bandırma-Edincik ve Erdek’te bir dizi incelemede bulunan Büyükelçi Erdek’te onur konuğu olarak ağırlandı.

Erdek’e eşi ve iki personeli ile gelen Büyükelçi Erdek Ticaret Odasında Başkan F. Özlem Sarı ve oda yönetim kurulu tarafından karşılandı.

Erdek Ticaret Odasındaki toplantıda, Erdek’in sosyal ve ekonomik noktadaki potansiyelinin Gürcistan ile örtüştürülmesi noktasında çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı görüşmede aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOOB Turizm kurulu yönetim kurulu Başkanlığı yürüten F. Özlem Sarı Erdek’in geçmişten günümüze %54 oranında Zeytincilik sektörü ile iştigal eden tarımsal istihsal yapısı bulunduğunu, Son yıllarda ise bunun Turizm sektörü ile evrim geçirmesi noktasında yoğun bir uğraş bulunduğunu özellikle bölgedeki Antik kazıların tamamlanıp, ören yerlerinin ziyarete açılması ile yeni bir kimlik kazanmasını beklediklerini söyledi.

Başkan F.Özlem Sarı, Erdek Ticaret Odası olarak faaliyet alanlarının interlandının adaları da kapsadığını dolayısı ile bu konsept’e Balıkçılık ve Mermerciliğinde ekli olduğunu söyledi.

Başkan F. Özlem Sarı, Deik temsilcisi İpek’in girişimleri ile önümüzdeki günlerde içinde mermer sanayicilerinin, Turizm, Balıkçılık ve Zeytin üreticilerinin yer aldığı bir heyet ile Gürcistan’a yapacakları ziyarette, Erdek ile Gürcistan arasında yapılabilirliği uygun ticari ilişkileri değerlendirmek istediklerini söyledi.

Gürcistan Ankara Büyükelçisi Ekselansları İrakli Koplatadze ise Erdek’in kendine özgü denizle ve tarihi doku ile kucaklaşan yapısına hayran kaldığını Erdek’te bulunmasını kendi adına bir şans olarak değerlendirdi.

Erdek Ticaret Odasındaki toplantı ardından Seyit Gazi’te giden heyet akşam gün batımında buradaki yapısal kalındı ve Kaya Rock eğlence merkezinde incelemelerde bulundular.

Heyet daha sonra Cuğra yönünde mini bir gözlemde bulunarak akşam onura verilen resepsiyona katıldı.

Gürcistan heyetini onuruna Artake Taş restaurant’ta verilen resepsiyonda katılan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Gürcistan heyetini Erdek’te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu ilişkilerin gelecek adına atılmış önemli adımlar olduğunu söyledi.

Başkan Sarı, Ekselansları İrakli Koplatadze’ye Erdek’te üretilen zeytin, zeytin yağı ve sabun’dan oluşan bir hediye sepeti armağan etti.

Ekselansları İrakli Koplatadze ise Erdek’e yaptığı ziyaretin kendi adına büyük şans olduğunu, hayran kalınacak bir doğa yapısına sahip Erdek’e hayran kaldığını söyledi.

Akşam Erdek’te konaklayan Büyükelçi Ekselansları İrakli Koplatadze bugünde gönen’de bir dizi incelemede bulunacak.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı