Gürcü Liudmila, ihtida ederek Nilüfer adını aldı

Gürcü Liudmila,  ihtida ederek Nilüfer adını aldı

Müslüman olmak için müracaat eden Rusya Federasyonundan Gürcistanlı Liudmila CHELIDZE için İlçe Müftüsü Cahit ÇETİN' in makamında İhtida töreni düzenlendi.







Bandırma
İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden Rusya Federasyonundan Gürcistanlı Liudmila CHELIDZE için İlçe Müftüsü Cahit ÇETİN' in makamında İhtida töreni düzenlendi.

İslam dininden etkilenerek Müslüman olmak için Bandırma Müftülüğüne dilekçe veren Bayan Liudmila CHELIDZE için yapılan ihtida töreninde Müftülük Şefi Ahmet KÖSE ve Müftülük V.H.K.İşletmeni Ergün BOSTANCIOĞLU şahitlik yaptı. Hıristiyan  (Protestan) dinine mensup Lıudmila CHELIDZE İlçe Müftüsü Cahit ÇETİN ile birlikte Kelime-i Şahadeti 3 kez getirdikten sonra Türkçe mealini de Müftü ÇETİN ile beraber tekrar eden genç kadın Müslüman oldu.


İlçe Müftüsü Cahit ÇETİN; Müslüman olmak istediğinizi bize müracaat ederek bildirdiniz. İslam Dini son ve en mükemmel dindir. Hür iradenizle bu dine girme tercihinizden ötürü mutlu olduk. Sizi tebrik ederim. Son yıllarda İslamiyeti din olarak seçenlerin huzurlu olduklarını ve İslam Dininin özelliklerini yaşamlarında uygulayanları gören diğer din mensuplarının da İslamiyet' e yönelmelerinde örnek olmaktadırlar. Şu andan itibaren Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldunuz. Allah mübarek etsin” dedi. Müslüman olduktan sonra NİLÜFER ” ismini tercih eden genç kadına Müftü Cahit ÇETİN, Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi ile Kuran-ı Kerim ve dini kitaplardan oluşan bir set hediye etti.

İslam Dinini tercih ettiğinden dolayı mutlu olduğu gözlenen Nilüfer, Müslümanlara hayran olduğu için araştırma sonucu İslamiyetin en son din olduğunu ve bu dinle huzura kavuşacağını düşünerek tercih ettiğini, Kelime-i Şehadeti söylerken bile islamiyetin o huzur veren yanını kalbimde hissettiğini ifade etti. Çok mutluyum dedi.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı