Gürel: Temsil hakkımız arttırılmalıdır

Gürel:  Temsil hakkımız arttırılmalıdır

MHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80 yılı nedeniyle açıklama yaptı

MHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel,  Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80 yılı nedeniyle açıklama yaptı.
 
Gürel “Türk kadının ev haricinde işte, sosyal hayatta ve siyasette aktif rol almasının önünün açıldığı bu karar ile kadınların yeri değişti. 5 Aralık 1934’te çıkarılan kanunun ardından 1 Mart 1935’te yapılan milletvekilliği seçimlerinde 18 kadın milletvekili parlamentoda yerini aldı. Bugüne baktığımızda aslında o tarihte Türk kadının daha değerli olduğunu anlamak mümkün çünkü bugün parlamentoda sayısal oranda kadın milletvekili yeterli değildir”dedi.
 
AKP iktidarının kadınlara pasif bir şekilde uyguladığı evden çıkmama politikasını da eleştiren Gürel “Kadına kaç çocuk yapması gerektiğine kadar söylenen Türk kadını bugün ne yazık ki hak ettiği yerde ve istenilen haklara sahip değildir. Asalet ve kahramanlığı ile kurtuluş mücadelesinde cephede en ön saflarda yer alan Türk Kadını yanlış politikalar ile sömürülmeye ve kazanılmış hakları ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Biz kadınlar Atatürk’ün bizlere sunduğu seçme ve seçilme hakkımızı sonuna kadar elimizde tutarak, siyaset yapma ve seçilme yolunu tercih etmeliyiz. Buna kimse engel olamamalı. Bu güç ve kudret Türk Kadınında mevcuttur. Türk kadını haklarına, vatanına, bayrağına, dinine, kültürüne ve temel değerlerine sahip çıkabilecek güçtedir. Seçme ve seçilme hakkımızı layıkıyla kullanabileceğimiz bir ülkede yaşamak dileğiyle Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygılarımı sunarım”şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli