Güreş İhtisas´tan Sonel´e ziyaret

Güreş İhtisas´tan Sonel´e ziyaret

Güreş İhtisas Kulübü, Kaymakam Tuncay Sonel´i Atasporu Dost´u ilan edilip sembol kispet verdi.

/resimler/2015-10/27/1146044104824.jpg

Pehlivanlar Otağ´ı Bandırma´nın 60 yıllık tarihi kulübü Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´i makamında ziyaret ederek, sembol kispet armağan edip Atasporu "Güreş dostu" ilan edildi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Hacı Orhan Turaçlı, Kaymakamlık makamında yaptığı açıklama ile Bandırma Güreş İhtisas Kulübünün 60 yıllık karıyerini ve bu karıyerin Dededen toruna Kara Ali Acar, Oğlu Hasan Acar ve Torun Sabri Acar ile Tarihi Edirne Kırkpınar çayırında başpehlivanlıklarla taçlanmanın öyküsünü anlattı.

Turaçlı, Atasporu otağ´ı olan Bandırma´da dualı olan yağlı pehlivan güreşlerini geçmişten geleceğe taşıyan kurumsal yapıya sahip Bandırma Güreş İhtisas Kulübünün 40 dolayında lisanslı sporcusu bulunduğunu, Yağlı Güreşlerin yanı sıra resmi minder güreşlerinde de mücadele veren takımın sayısız kupa ve madalyaya sahip olduğunu, ancak Banvit´in Basketboldaki başarısına katkı amacı ile salonlarının bu ekibe verilmesi ardından çalışma anlamında yer sıkıntısı çektiklerini söyledi.

/resimler/2015-10/27/1147281137761.jpg

Kaymakam Sonel, Bandırma´da laf değil iş üretme adına bulunduklarını, "Ben değil, biz" anlayışı etrafında bir ve beraber olarak beklentileri aciliyetleri ve prosedürlerinin halledilerek dosya haline getirilip Ankara nezdinde Milletvekillerin desteği ile yaşama geçirme olanağı bulunduğunu, kendisinin Bandırma´da bulunduğu süre içinde meselelerin çözümü noktasında bu stratejiyi uygulamak arzusunda olduğunu vurguladı.

Sonel,"Devletin dili yazıdır, bugüne dek birçok beklenti çözüm yerine konuşmakla yetinilmiş, örneğin düşüncemdeki gençlik merkezini yaşama geçirebilirsek sadece Atasporu Güreş´in değil tüm spor dallarının beklentisini karşılamış olacağız, ayrıca konu sadece spor olmamalı, bunu yeteneklerin öne çıkmasına zemin oluşturacak bir çalışma ile Bandırma´da gençliğin önünü açmak arzusundayım." dedi.

Kaymakam Sonel, Güreş İhtisas Kulübü ile spor´u geniş anlamda ele aldığı konuşmasında "Beklentimiz maddi imkânı olmayan yetenekli gençleri de keşfederek, maddi durumlarını gözetmeksizin onların bu özelliklerini kullanmalarına olanak tanımalıyız." dedi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Erdem Özcan, Ali Acar, Ali Sert, Mehmet Hazer ile Özden Türker daha sonra Kaymakam Tuncay Sonel´i Kapalı spor salonundaki güreş antrenmanlarına davet ederek makamdan ayrıldılar.

/resimler/2015-10/27/1146464261980.jpg



Anahtar Kelimeler: Güreş İhtisas Sonel ziyaret
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı