Gürespor, üst üste 7. Kez kazandı

Gürespor, üst üste 7. Kez kazandı

Körfezin Melekleri Gürespor farklı kazanmaya devam ediyor

Körfezin Melekleri Gürespor farklı kazanmaya devam ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) üst üste galibiyetlere devam eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 19. Haftada Emlak Konut Gelişim’i 75-54 mağlup ederek doludizgin yoluna devam etti.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 19. Haftada Emlak Konut Gelişim’in konuğu oldu. İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada farklı bir şekilde kazanan Körfezin Melekleri üst üste 7. galibiyetini elde etti ve zirve takibini sürdürdü.

Karşılaşma dengeli bir oyunla başlarken dengeli geçen ilk çeyreği ev sahibi ekip 17-15 önde tamamladı.  İkinci çeyrekte de karşılıklı basketlerle geçerken savunmada daha az hata yapan konuk ekip Gürespor soyunma odasına 35-32 önde gitti. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Edremit ekibi üçüncü çeyrekte 24-14’lük üstünlük yakalayarak çeyreği 59-46 önde bitirdi. Son çeyrekte savunmasını sertleştirip hücumda etkili olan Körfezin Melekleri rakibine sadece 8 sayı bulma şansı tanırken rakip potaya 16 sayı bıraktı ve karşılaşmayı 75-54 gibi farklı bir skorla kazandı.

20 sayı 5 ribaund, 6 asisitle oynayan İrem Naz Topuz, en skorer isim olurken Zakyia Weathersby 13 sayı, 13 ribaundla dobla double yaptı.

Gürespor’un Galatasaray Çağdaş Faktoring’den transfer Arifecan Vardar ise ilk yeni takımının formasını giydi ve 13 sayı ile galibiyete katkı verdi. Gürespor’da Zeynep Öykü Kalbisağde 14 sayı, Miray Uzunoğlu 7 sayı, Hülya Çoklar Asarcıklı 6 sayı, İrem Erdik 2 sayı ile oynadı.

Ev sahibi ekipte ise Mina Dordeviç 15 sayı, Zeynep Sinem Çelik 11, Ceren Akpınar 10 sayı ile en skorer isimler oldular.

Başantrenör Ahmet Taşkan, maç sonunda yaptığı değerlendirmede takımının, takımının hırsı, birlikte oynama isteği ve mücadeleci ruhuyla sezona başarıyla devam ettiklerini vurgulayarak, önlerindeki maçlara odaklanacaklarını ve bu başarı grafiğini sürdüreceklerini söyledi.

Gürespor ligin 20. Haftasında hafta içi mesaisinde Çarşamba günü 01 Adana Basketbol’u konuk edecek.



Anahtar Kelimeler: Gürespor . kazandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı