Gürsoy; Niyetimiz yanlış anlaşıldı``

Gürsoy; Niyetimiz yanlış anlaşıldı``

911 Başkanı Mustafa Gürsoy, Belediye meclisinde yaşanan olumsuzluktan üzüntü duyduğunu, Asıl nedenin kendilerini anlatamamaktan kaynaklandığını söyledi










911 Arama kurtarma derneği başkanı Mustafa Gürsoy derneğin Kriz merkezindeki ofisinde yaptığı basın toplantısında 911 olarak toplum odaklı çalışmalarının hayati önem arzettiğini, Yaşadıkları olumsuzlukların ortadan kaldırılması noktasında Belediye başkanı ve Belediye meclisinden almak istedikleri haklı beklentilerinin tam olarak anlatılamamış olmasından kaynaklandığını söyledi.

Başkan Mustafa Gürsoy Belediye başkanı Sedat Pekel`in mahalli seçimler öncesinde seçim beyannamesine de koyduğu zaruri ihtiyaçların temini gibi masumane taleplerin, bazı kimseler tarafından yanlış aksettirilmesinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, Kendilerine güven duyulmasını istedi.
Gürsoy Batan Hayat gemisi ile Van Erciş depreminde kurtardıkları hayatların yanında mallarında bir zabıt dahilinde Kriz masalarına teslim edildiğinin altını çizerek, 911`in insan ve yaşam odaklı çalışmalarına her yerel yönetim gibi Bandırma belediyesininde sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Gürsoy Batan gemi`den kendilerine bağış yapılan bot`larla ilgili açıklamasında da , Önceki yıl meydana gelen sel felaketinde bu botları kullanmanın mümkün olmadığını belirterek, asıl gerekli olan Zodyak bot almak üzere satışa koyduklarını ancak alıcı bulunmadığını söyledi.

Depo da yer kaplayan botların uluslararası denizcilik kuralları gereği hazırlandığını, Tamamen hayat kurtarma amaçlı ve 1 defaya mahsus kullanılmak üzere yapıldığını söyledi.

Gürsoy hakkındaki iddia ve ithamlara yönelik cevaplamasında Bandırma belediyesinden ihale ile aldıkları otobüslerin bakım ve onarımı noktasında yaşanan olumsuzluklar nedeni ile sattıklarını söyledi.

Gürsoy yanlızca kendilerinin değil çevredeki bazı yerel yönetimlerinde bu araçları çalıştıramadığına işaret etti.

911 başkanı Gürsoy toplum ve yaşam odaklı çalışmalarını, Ulaşım,İletişim, Barınma ve Malzeme temini gibi hayati önem arzeden donanıma ihtiyaç gerektirdiğini belirterek, Gidilen her yerde Bandırma`nın isminin en üst noktada temsil edildiğini belirterek ``Afetlere ulaşma noktasında dahi yaşadığımız sorunların üstesinden gelemiyoruz, Bu nedenle belediye den istek ve taleplerimiz tamamen ihtiyaç gereksinimi masumane taleplerdir.`` diyerek bunu başka mecralara çekmenin anlamı olmadığını söyledi.






Necdet
18.05.2012 20:39:14
911 ARAMA KURTARMA` NIN YAPTIKLARINI İNKAR EDECEK KADAR KÜÇÜLMÜŞ OLAN İNSANLARA ASLINDA CEVAP VERMEMEK EN BÜYÜK CEVAPTIR. MUSTAFA BAŞKAN` I ULUSAL ÇAPTA YAPILAN BİR ÇOK TATBİKAT, ÇALIŞTAY VE GERÇEK AFETLERDE TANIDIM. GERÇEK AFETLERDE Kİ BİLGİSİ VE TECRÜBESİ İLE HER ZAMAN HER ORTAMDA BİZLERE ÖRNEK VE REHBER OLMUŞTUR.

Oksal EREV
29.05.2012 23:02:56
911 İstanbul Temsilciliği olarak Belediye Başkanını kınıyoruz.

Oksal EREV
23.10.2012 00:33:26
Ne yazıktır ki kınadığımız kişinin haklı, taraf olduğumuz kişininde haksız olduğunu anladık. Bu ve buna benzer konular yüzünden İstanbul temsilciliği görevimizden 3 Ekim günü toplu olarak istifa ettik. Bandırma 911 ile hiç bir bağımız bulunmamaktadır. Kamuoyu ve Basına duyurulur.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli