Güven bunalımı istifa ettirdi.

Güven bunalımı istifa ettirdi.

CHP`nin efsane isimlerinden Susurluk belediye başkanı Partisinden istifa ederek bağımsız kaldı.







Sonunda oda isyan etti ve Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, başkan seçildiği partisi CHP`den istifa etti.

Başkan Bozoğlu, istifa dilekçesini CHP Belediye Meclis üyelerine makamında teslim etti.
Bozoğlu, istifa kararını ve gerekçelerini belediyenin resmi sitesinden de duyurdu.


Tahsin Bozoğlu, açıklamasında bugünden itibaren Susurluk`ta bağımsız bir belediye başkanı olduğunu söyledi. "Sadece ve sadece Susurlukluyum." ifadelerini kullanan Bozoğlu, "Göreve geldiğim üç yıldan beri belediyecilik ve yerel yönetim adına yaptığımız işleri vatandaşlarımız takdir edip örnek gösterdi. Bu memleket sadece benim memleketim değil, herkesin." dedi.

CHP Susurluk İlçe Kongresi`nde desteklediği adayın kaybetmesini, ``CHP delegesinin kendisine güveni olmadığı`` şeklinde yorumlayan Başkan Tapsin Bozoğlu, "Demek ki delegeler çalışmalarımı beğenmiyor. Onun için partimden istifa ediyorum. Şu andan itibaren bağımsız belediye başkanıyım. Bana güven duymayan bir ilçe teşkilatının belediye başkanı olarak kalmam kişilik olarak mümkün değildir. Bu nedenle partimden istifa ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum." diye konuştu.
Demokrat kalesi Susurluk`ta kaleyi fet eden sosyalist olarak adını tarihe yazdıran CHP nin efsane ismi namı değer (Kominist) Tahsin Bozoğlu`nu istifaya iten güven bunalımı önce Belediye meclisinde yaşandı.
Belediye meclisi üyesi Adil Semizel ve Muzaffer Duman ile görüş ayrılığına düşen Başkan Tahsin Bozoğlu CHP ilçe konğresine diğer meclis üyesi
Coşkun Günan`ın aday  gösterdi.
Muzaffer Duman destekli altarnetif başkan adayı olan meclis üyesi Adil Semizel 6 oy farkla parti seçimlerini kazanınca Başkan Tahsin Bozoğlu bunu kendisine karşı güven bunalımı olarak değerlendirdi ve partisinden istifa etti.

CHP Susurluk teşkilatında  travmaya neden olan seçimlerde  136 oy kullanıldı.
70 Oy alan Adil Semizel ilçe başkanı olurken
Başkan Bozoğlu`nun desteklediği aday Coşkun Günan 64 oy alarak seçimleri kaybetti.

2 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde desteklediği adayın 6 oyla seçimleri kaybetmesi nedeniyle partisinden istifa ederek bağımsız kalan Başkan Tahsin Bozoğlu teşkilatın sancılı sürecinde parti içi depreme neden oldu.
Susurluk Belediyesinde CHP 9, AKP 5 ve DP 1 meclis üyesine  bulunuyor.



Susurluk belediye başkanı Tahsin Bozoğlu, İlçe kongresi oy tasnifi ve ilanından sonra geldiği belediyede Partiden istifasına ilişkin mektubu meclis üyesi Gülten Akyol`a verdi.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false