Güvenin adresi

Güvenin adresi

Bandırma Yardımsevenler Derneği Başkanı Şükran Aksakal: ?Bandırma´da yaşayanların desteğinden çok memnunuz?

"12-18 Aralık Yoksullarla dayanışma haftası" çerçevesinde Bandırma gazeteciler Cemiyeti (BGC) ye konuk olan Bandırma Yardım Sevenler derneği Başkanı Şükran Aksakal ve Yönetim kurulu üyesi arkadaşları çalışma programlarına ilişkin bilgi verdi.

Bandırma Yardımsevenler Derneği Başkanı Şükran Aksakal, ?Bandırma´da yaşayanların, derneğimize verdiği destekten çok mutluyuz. Hepsine teşekkür borçluyuz? dedi.

   Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ne, yönetim kurulu üyeleri Zahide Özdemir ve Bilgen Doğan ile birlikte konuk olan Aksakal, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Yardımsevenler Derneği´nin 19 Şubat 1928´de, Atatürk tarafından kurulduğuna dikkati çeken Aksakal, şunları söyledi:

?Bu dernek, 1950 yılında Bandırma´da kurulduktan bir süre sonra kapandı. 1972 yılında tekrar açıldı. 1990 yılından beri derneğin yönetiminde, çok uyumlu bir ekiple görev yapıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk dönemlerde yardım toplamak için kapı kapı dolaşıyorduk. Bazılarından yardım alıyor, bazılarından ise geri dönüyorduk. Şimdi kimsenin kapısına gitmiyoruz. Çünkü artık bize herkes güveniyor ve yardımlarını derneğimize kendisi getiriyor.?

Hâlen 100´ün üzerinde, Bandırmalı üniversite öğrencisine burs verdiklerini, burs vermek isteyen hayırsever vatandaşları burs bağışında bulunan vatandaşlarla da buluşturduklarını vurgulayan Aksakal, şöyle konuştu:

?Hâlen 9 yönetim kurulu arkadaşımızla çalışıyoruz. 298 üyemiz var. Bandırmalıları derneğimize üye olmaya çağırıyoruz. Dernek aidatımız yıllık sadece 30 liradır. Ramazan aylarında artsa da, genelde düzenli yardımda bulunduğumuz 70-80 aile var. Esnafımızın, işyerlerinin, fabrikaların desteğinden çok memnunuz. Kurban kabul ediyoruz. Bize bağışlanan etleri şoklatarak saklıyor ve bir yıl boyunca yardıma muhtaç ailelere veriyoruz. Yıllık gelirimiz ortalama 200 bin liradır. Derneğimizin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle Kaymakamlığımızın isteği doğrultusunda Bandırma 17 Eylül Stadı´ndaki spor salonuna bir oda, hâlen Bandırma Ortaokulu´nun eğitim-öğretim gördüğü eski Şehit Mehmet Günenç Lisesi binasına ise bir kütüphane kazandırdık. Kaymakamımız sayın Günhan Yazar´ın, derneğimize gösterdiği ilgiden çok memnunuz.? Önder BALIKÇI

/resimler/2018-12/11/1740180000322.jpg



Anahtar Kelimeler: Güvenin adresi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli