Güvenli Sürüş Eğitimi

Güvenli Sürüş Eğitimi

Balıkesirli Motorculara İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi verildi.

10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları ve Spor Kulübü Derneği, OMM İşbirliği ile dernek üyelerine 2 gün süren İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi almalarını  sağladı.

/resimler/2017-4/10/0903091079208.jpg

One More Mile ( OMM ) uzman öğreticileri Alp Altan Uğur ve Murat Ozan yönetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde, ilk gün teorik, ikinci gün ise uygulamalı eğitim verildi. 10Riders Dernek Evinde gerçekleştirilen eğitimin ilk etabında motosiklet tutkunları İyi Sürüş İçin Zihinsel Hazırlık, Pasif Güvenlik, Planlama, TATKU, Görüş, Yol Tutuşu, Viraj Alma, Frenleme, Sollama, Şehir Sürüşü hakkında teorik bilgileri aldılar. Eğitimin ikinci etabında trafiğe kapalı alanda günlük ve haftalık motor kontrolü, yavaş sürüş teknikleri, yönlendirme ve engelden kaçış, frenleme ve viraj alma konularını içeren uygulamalı güvenli sürüş eğitimine tabi tutuldular.

/resimler/2017-4/10/0903377485998.jpg

2 günlük bu özel eğitimin sonunda başarılı olan 10Riders üyeleri, dernek evinde düzenlenen törenle sertifikalarını OMM eğitmenlerinin elinden aldı.

Eğitim Şart

10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği ve MKSF Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Başkanı Özgür CANDAR " Motosiklet kullanmak bir yaşam biçimidir. Bizlerin bu tutkuyu yıllar boyu sürdürebilmemiz için bu işin tüm detayını bilmemiz ve farkındalığımızı arttırmamız şart. Bizler kaportası olan bir aracın içerisinde değiliz. Dolayısı ile oluşabilecek her problem birebir vücudumuzun maruz kalabileceği problemler oluyor.  Motosikletler, ülkemizde diğer sürücülerden yeteri kadar saygı görmüyor ve hala araç statüsünde değerlendirilmiyor. Bunun da bilincinde olarak tüm üyelerimizin ileri ve güvenli sürüş kabiliyetine sahip motosiklet kullanıcıları olabilmeleri için dernek olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye´de motosiklet kullanıcılarının eğitimi için başarılı çalışmalar yapan, bu işin gönüllü emekçilerinden oluşan OMM işbirliği ile ileri ve güvenli sürüş eğitimlerini Balıkesirimize getiriyoruz. Dernek üyelerimizin neredeyse hepsi bu eğitimleri almış ve uygulamaya koyabilmiş sürücülerden oluşuyor. Yeni üyelerimizin de hemen, hayat kurtaran bu eğitimleri almalarını sağlıyoruz. İzmir´den gelerek 10Riders üyelerine hayat kurtaran  bilgiler veren, 2 gün boyunca sabırla bilgilerini paylaşan ve bize sabır gösteren değerli eğitmenlerimiz Alp Altan UĞUR ve Murat OZAN hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca eğitim için kullandığımız alanı bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Edip Uğur´a da motosiklet tutkunlarına olan desteği için ayrıca teşekkür ederiz." dedi.

/resimler/2017-4/10/0904223580648.jpg



Anahtar Kelimeler: Güvenli Sürüş Eğitimi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli