Habeş´ten hüzünlü veda

Habeş´ten hüzünlü veda

Bursa ve Bandırmaspor´un efsane kramponlarından Sedat Çelen (Habeş) vefat etti.

1971 yılında iki adaşı ile birlikte geldiği Bursaspor´da isim kargaşasını gidermek adına ?Sedat 1? olarak tanımlanan Sedat Çelen (Habeş) vefat etti.

970 li yılların başında Sedat (2) Özbağ, Sedat (3) Özden ile birlikte transfer olduğu Bursaspor´da başarılı bir futbol yaşamı olan Sedat (1) Çelen daha sonra Bandırmaspor´a geçerek bordo beyazlı arma için ter akıtan önemli isimlerden birisi olmuştu.

Futbol yaşamını Sönmez Filament´te noktalayan Habeş futbol yaşamı sonrası da ara sıra kendisini Bandırma´ya atarak nefes aldığını açıklayan bordo beyaz tutkunu isimlerden birisi idi.

Öyle ki kendisinin uğurlu geldiğini düşündüğü için birçok Bandırma maçına özel olarak gelen Sedat Çelen(Habeş) son olarak Grand Asya otel´de gerçekleşen Bandırmaspor gecesine katılarak eski takım arkadaşları ile hasret gidermişti.

Son derece parlak bir futbol yaşamını geride bırakan Sedat Çelen (Habeş) 28 Ağustos Pazar bugün Bursa Muradiye Camiinde, İkindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı ardından ebedi istirahatgâhına defnedilecek.

Bandırma Manşet olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, eş, dost ve futbol dünyasına başsağlığı dileriz.

/resimler/2016-8/28/1033152668387.jpg



Anahtar Kelimeler: Habeş hüzünlü veda
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli