Hacı Aday Adaylarının kura heyecanı

Hacı Aday Adaylarının kura heyecanı




Müftülük duyurusu ile Ugrak gazinosunda toplanan Bandırma lı Hacı namzetleri adaylık heyecanı yaşadı.
İki dev ekran Televizyon ile Diyanet işleri genel başkanlığında yapılan canlı Hacı aday tespitini izleyen hacı namzetleri kendi isimlerinin geçmesini bekledi.
Türkiye genelinde 983 bin Hacı aday adayının Hacı ya gidecek 74 bin adayın belirlendiği kura çekilişi öncesinde Hoca Basri Temel`den Kuran dinlediler, Ardından ilçe vaizi Erdogan Kocagöz günün önem ve mahiyetini içeren bir konuşma yaptı.
Bandırma lı Hacı Aday adaylarına son konuşmayıbir polis memuru yaptı.
Polis memuru son günlerin dolandırıcılığı ile ilgili Hacı aday adaylarını aydınlatarak kendilerinden telefon ile kontür isteyenlere itibar etmemelerini, her hangi bir olay karşısında 155 i arayarak ihbar yapmalarını istedi.
Türkiye genelinde 983 bin hacı aday adayı içersinden %8 e tekamül eden yaklaşık 74 bin adayın belirlendiği kura çekilişinde Balıkesir olarak il genel nüfusunun %10 nispetinde aday belirlenecek. Balıkesir aday adayları içersinden toplam 1900 kişinin bu yıl hacca gitmesi mümkün olacak.
Hacı aday adayları Diyanet işleri genel başkanlığında gerçekleşen hacı adayları tespit kurasını naklen televizyondan izleme olanağı yanı sıra, daha sonra da internetten kuranın kendilerine çıkıp çıkmadığını takip edebilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli