Haddini aşmayı meslek edindi

Haddini aşmayı meslek edindi

AKP’li Şahin, BBB Meclisi’ni karıştırdı Birol Şahin: “Cumhuriyet, kendi içinde barışık yaşamadı”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında, Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümünde, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) grubu adına bir konuşma yapan Mehmet Birol Şahin, meclisi karıştırdı. Konuşma devam ederken büyük tepki gösteren CHP ve İYİ Parti üyeleri salonu terk ettiler. Şahin’in, cumhuriyeti karalayan sözlerine rağmen meclisi yöneten AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın de bu sözlere müdahale etmemesi de tepki gördü.

AKP’li M. Birol Şahin, Atatürk’ü anma için çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimiz maalesef bu bir asırlık geçmişin önemli bir kısmında kendi içinde barışık yaşayamadı. Emperyalistlerin, ülkemiz üzerindeki hesapları hiç eksik olmadı. Bu kirli hesaplarda kullanılan maşalar da eksik olmadılar. Ülkemiz, milli iradenin üstünlüğüne dayanmak yerine vesayet güçlerinin güdümünde kalarak, yönetimlerin elinde zaman zaman altın kıymetindeki değerli günlerini maalesef değerlendiremedi” dedi.

Şahin, uzun konuşmasında AKP’nin propagandasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, AKP’li Şahin’in konuşmasını kınarken, şunları söyledi:

“Bugün, 10 Kasım’ı unutan, cumhuriyetin kurucu değerlerinin farkında olmayan bir anlayış hizmet etmeye çalışıyor. Yazıktır, günahtır. Balıkesir Kuvayı Milliye kenti diyerek nara atıyorlar sokakta. Buna saygı duymuyorlar. AKP grubunu temsilen konuşan bu kişinin, 10 Kasım dolayısıyla günün anlam ve önemini anlatmaktan, bugünün ruhunu yaşamaktan ne kadar uzak olduğunu hep birlikte görüyoruz. Tüm uyarılara rağmen bu ruhu anlamayan zihniyet tutup, iktidar propagandası yapmayı tercih etmiştir. Biz, atamıza yapılan bu saygısızlığa ve bu vurdumduymazlığa asla izin vermedik, vermeyeceğiz.”



demokrat
12.11.2022 12:19:04
Şirazli Sadi der ki:"Hükümdar izin vermeden,eşkiya kervan basamaz."Sorun bu şahsıma,Ne Cumhuriyetin tanımını bilir,ne erdemli olmanın.Cesaret verenler utansın.

Anahtar Kelimeler: Haddini aşmayı meslek edindi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı