Hakan Altun la röportaj

Hakan Altun la röportaj

Altun;Yaşadıklarımdır anlatmaya çalıştığım' diyerek, aşka dair yaşadığımız bütün duyguların tercümanı oldu.``






Kimi zaman ‘Hani Bekleyecektin' dedi giden sevgiliye, Kimi zaman sen benim ‘Nefesimsin' dedi sitemlerle, Kimi zaman, ‘Yaralı Bir Aşkın Öyküsü' nü anlattı dizelerde…Kimi zaman, ‘Bir Telefon' bekledi gecelerde,Kimi zaman, ben ağladım, ‘Sende Ağla' diyerek ayrılığın günahını yükledi giden omuzlara…

‘Yaşadıklarımdır anlatmaya çalıştığım' diyerek, aşka dair yaşadığımız bütün duyguların tercümanı oldu. Ve şimdi de ‘Senden Sonrası' diyerek geçtiğimiz ay 10. albümünü çıkardı.

Senden Sonrası peki Ondan sonrası zor mu gerçekten?

Ayrılık süreci zor dönemler tabi ki ama bir şekilde atlatıyorsunuz. Bu albüm direk, Ondan sonrasına ait değilJŞu an hayatımda kimse yok, ben mutlu olduğum dönemlerde hüzünlü şarkılar yapıyorum. Aşk zaten üretim sürecini de geliştiren bir duygu.

Aşık olduğunuzda nasıl bir sevgili olursunuz?

Müzisyenler özgürdür ve düzensiz bir hayatları vardır. Bir müzisyenle beraber olmak gerçekten zor bir şey, düşünsenize sevgilinizin sizi en çok yanında istediği saatlerde ben yokum ve çalışıyorum. Bu yüzden çok iyi bir sevgili olduğum söylenemez herhalde, ama sevdiğim insana kendimce küçük sürprizler yapmaktan çok hoşlanırım. Hayatımda biri varken de başkasına asla bakmam.

Başkasına bakmam diyorsunuz ama çapkınlıklarınızda hep konuşuldu.

Çapkın mı çok değilim aslında, hayatımda biri varken başkasına bakmam dediğim gibi. İkisi farklı şeyler, bir sevgilim yokken de o kadar olsun artık.

Albüme gelelim, çıkış şarkısı Yıldız Tilbe ile düet yaptığınız ‘Ruh İkizi', bu şarkı içinde çok büyük bir aşk hikayesini barındırıyor içinde, hayatımda da kimse yok dediniz. Bu şarkının çıkış noktası nedir?

Geçtiğimiz yıl bir akşam sinemaya gittim. Özcan Deniz`in `Ya Sonra` isimli filmi vizyondaydı, onu izledim. Filmden o kadar etkilendim ki; aynı gece `Ruh İkizi` nin sözlerini yazıp besteledim. Üstelik filmdeki bu aşk hikayesinin aynısı, benim orkestramda iki kişi arasında yaşanıyordu. Şarkıyı bu yüzden ben de çok seviyorum. Yani  `Ruh İkizi` isimli şarkımın sorumlusu Özcan Deniz`dir.

Nasıl bir albüm oldu ‘Senden Sonrası'

Yüreğimden gelenleri paylaştım her zamanki gibi, şarkıların çoğu benim ruhumdan çıktığı için bazen eşit davranamıyorum, bu yüzden de repertuar süreci zorlu geçti. En son 12 şarkıda karar kıldık 3'ü hareketli, 9'u duygusal . Benim şarkılarımın yanı sıra geçmiş yıllarda Müslüm Gürses' ten dinlediğinz, ‘Hepsi Sana Benziyor ' ve Ufuk Yıldırım'ın söylediği, 'Yaz Bana' gibi 2 cover şarkıyı da repertuara aldık.Çok güzel tepkiler var ama ben tam olarak takip edemiyorum. Teknoloji ile pek aram yok.

En azından bir e-posta adresiniz vardır?

Valla yok. Bırakın e-postayı, bana sürekli twitter ve facebook hesabın var mı diye soruyorlar yok deyince herkes şaşırıyor. Ben bilgisayarı sadece müzik programı için kullanıyorum.

Kimlerle çalıştınız albümde?

Müzik yönetmenimiz Aydın Kara, ortak şarkılarımızda var albümde, aynı zamanda orkestra şefimiz. Fotoğrafları Koray Kasap, klibimizi de  Tülay İbak çekti. Stüdyo aşaması Hak Prodüksiyonda oldu. Esen Müzikten çıktı albüm. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu kadar aşk şarkısı yapıyorsunuz, neden hala yalnızsınız?

Kısmet diyelim, bende istiyorum tabiki güzel bir ilişkim olsun diye bekliyorum.

Diyelim ki oldu biri, ilişki de güzel gidiyor, evlilik?

Hemen evlenirim. 40 yaşındayım, evlenmek hayatımda en çok istediğim şey. Çocukları çok seviyorum ve çocuğum olsun istiyorum. İnşallah nasip olur, ‘Oğlum artık evlen de torun sevelim' diye en son annem de söyledi böyle konularda pek bana yorum yapmazlar ama artık zamanı gelmiş dedim.

Hakan Altun boş zamanlarında neler yapar?

Valla fırsat buldukça film seyrediyorum. Birde köpeğimle beraber sahilde yürüyüş yapıyorum en keyif aldığım şeylerden biri bu aslında. Arkadaşlarımla beraber mangal yapmayı da çok severim, bu konuda da iddaalıyımdır.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı