Hakim Avukatı dövdü Sözüm ona adalet dağıtacak !.

Hakim Avukatı dövdü
Sözüm ona adalet dağıtacak !.


Balıkesir Adalet Sarayında Türkiyede eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi M.Y. Avukat Muzaffer Zeybeki duruşma öncesi dövdü.
Adliyede aralarında yanlış anlama yüzünden dün çıkan tartışmada Balıkesir 1. Sulh Hukuk Hakimi M.Y., Avukat Muzaffer Zeybek ile önce sözlü tartıştılar. Ardından hakimin avukata aniden daha yumruk attığı iddia edildi.  Olay nedeniyle büyük tartışma yaşandı. Bu esnada diğer avukatlar araya girmesine rağmen tartışma devam etti. Tartışmaya 10`dan fazla avukat şahit oldu.

BU TAVIR İZAH EDİLEMEZ
Bu olayın ardından avukatlar tek yumruk oldu. Onlarca avukat saldırıyı kınadı. Dün saat 15.00de Adliye binası önünde toplanan avukatlar meslektaşlarına destek olup sahip çıktılar.  
Avukatlar adına BARO Başkanı Yaşar Meyvacı açıklama yaptı. Meyvacı Buraya belki de ülkemizde ilk kez bugün gerçekleşen bir yargıcın, duruşma salonunda hiçbir neden olmaksızın duruşma sırası gelen ve görevini yapmak üzere yerini alan, duayen bir meslektaşımızı yumruklayarak dövmesi olayı ile karşı karşıya kaldık. Meslektaşımıza yöneltilen çok çirkin ve hiçbir şekilde izah edilemeyecek bu tavrı şiddetle kınıyoruz dedi.


SAVUNMANIN OLMADIĞI YERDE..
BARO olarak meslektaşlarının yanında olduklarını ve çirkin olayın en yakın takipçisi olacaklarını hatırlatan Mavuk giderek mesleklerinin gereklerini yerine getirmekte zorlandıklarını, çalışılan arabuluculuk tasarısının adliyelerde avukatlara yasaklı bölgelerin oluşturulması gibi uygulamalarla avukatların giderek etkisiz hale getirilmeye çalışılmasından yakındıklarını kaydeden eski başkan şunları kaydetti: 
Hukuk camiamızı derin üzüntülere boğacağına inandığımız, bizleri derinden sarsan ve üzen bu vahim olayın yerleştirilmeye çalışılan avukatlara bakış açısının yansıması olduğunu da düşünmemek elimizde değil. Meslektaşımızın şahsında gerçekleşen bu darp olayını hepimize gerçekleştirilmiş kabul ediyoruz. Tekrar vurgulamak isteriz ki bu çok üzücü ve çok çirkin tavrın karşılığının ne olacağını merakla bekliyoruz. Çünkü yargının 3 ayağından birisi olan savunmaya karşı geliştirilin bakış açısı bu şekilde ortaya çıkacaktır. Tüm avukatlar adına duyduğumuz üzüntüyü, mesleğimiz adına yaşadığımız endişeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki savunmanın olmadığı yerde ne adalet vardır, ne de demokrasi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false