Halil Berke Aygün

Halil Berke Aygün

Futbol aşkını Hakemlik ile sürdürmek isteyen binlerce gençten birisi.

 

Futbol alanlarında müsabakaların başlayabilmesi için hazır bulunması gereken şartlar vardır.

/resimler/2016-3/7/1127511040880.jpg

Saha Komiseri, Güvenlik, Sağlık personeli bu üçlü oluşumun varlığını tespit eden karşılaşma hakemi müsabakayı başlatır.

İşte bölgemizdeki müsabakalarda bu olmazsa olmazların uygulanması noktasında yaşanan hiyerarşi belki Halil Berke Aygün´ü yaşamdan kopartan en büyük engellerden birisini oluşturdu.

Konuya en yakın gazetecilerden birisi olarak taşra sahalarda yaşanan sağlık sorunlarını defalarca yazdık, Erdek ve Ocaklarda oynanan karşılaşmalarda sağlıkçıların özveri ile görev yapmalarını övdük, Gönen, Sarıköy ve Hasanbey´de yaşanan olumsuzluğu deşifre ettik.

Ama ne oldu?...

Yerel yönetimin en tepesindeki isim tenis sahalarında antrenman yaparken kendi gösterilen ihtimamı günde 3 karşılaşmanın oynandığı Gönen Yılmaz Yücetürk sentetik halı sahadaki karşılaşmalara gösterilmedi.

Kara gün bu olsa gerek?

Çok değil daha geçen sezon bu sahada, Saha komiseri olarak görev yapan İlyas Gazez arkadaşımızın asıl görevi olan saha komiserliği dışında sağlık görevlisi bulunmadığı için, bu işe de bakmak zorunda kaldığını yazmıştım.

Çok değil aradan bir yıl geçmedi 6 Mart Pazar günü aynı oyun alanında Gündoğan Çeltikspor ?Bostancıspor karşılaşmasında yardımcı hakem olarak görev alan Halil Berke Aygün karşılaşmanın 32. Dakikasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Hassas ve teknik bir konu olması dolayısı ile yorum getirmeyeceğim.

Ama? Biliyorum ki dün bu sahada uzman bir sağlıkçı olmuş olsa idi? İlk müdahalenin etkisini mutlaka görür ve acı tecrübe ile üzülmek durumunda kalmazdık.

Bandırma Manşet spor servisi olarak gençlerimize spor sevgisi motive etmek adına yaklaşık 5 yıldır yetişebildiğimiz kadar oyun alanlarındaki karşılaşmaları takip etmeye çalışıyoruz.

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi öğrencisi Halil Berke Aygün(17) kardeşim´ de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Bandırma´da oynanan U-14 Bandırmaspor- Bandırmagücü karşılaşmasının hakemi idi. Bizden ricası karşılaşma anında birkaç anı fotoğrafı çekmemizdi. Ricasını kırmadık ve futbola olan ilgisini hakemlik mesleği altında sürdürmek isteyen Halil Berke Aygün bu fotoğraflar ile anılarını süsledi.

Halil Berke Aygün kardeşimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın benim güzel kardeşim?

Merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi eş, dost ve spor camiasına baş sağlığı diliyorum.  Zeki KARADENİZ

http://www.haberhurriyeti.com/oooof-ooof-164801.html

/resimler/2016-3/7/1125107131435.jpg



Anahtar Kelimeler: Halil Berke Aygün
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı