Halk Ekmek beklentisi

Halk Ekmek beklentisi

Halkın ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir Belediyeleri Halk Ekmek hizmeti, Balıkesir'de 7 ilçe ile sınırlı kaldı.

Artan girdi maliyetleri fırınlar üzerinde yeni ekmek fiyatlandırmasında etkili olurken, bilindiği üzere bölgemizde 200 gram ekmek 1,5 tl olarak satılmakta idi. Fırıncılar yeni tarife ile 230 gram'a yükselen ekmeğin yeni fiyatını 200 tl olarak belirlemesi bukez vatandaşlar açısından yeni arayışlara neden oldu.

Tacir konumunda olan bazı fırıncılar 230 gram ekmeği 1,5 tl den satması Bandırma ve çevresinde yaşanan ana tüketim maddesi Ekmek üzerindeki belirsizliği gündeme getirdi.

Başta metrapol kentlerinde olmak üzere yaklaşık 10 yıl önce işletmeye açılan "Fırıntaş" Halk Ekmek gelinen noktada Balıkesir merkezli 7 ilçeyi aşamadı.

Balıkesir Merkezde 6 Eylül ve Karasi'nin dışında Dursunbey, Kepsut, Bigadiç, İvrindi ve Edremit'in dışında kalan 13 ilçeye hizmet vermiyor.

Diğer bir karşılaştırma ile 6 AKP Belediyesi'nin yararlandığı Fırıntaş hizmeti CHP li Belediye anlamında sadece Edremit'te faaliyet gösteriyor. Fırıntaş CHP'li Edremit merkezi hariç özellikle Balıkesir'li ağa babaların yazlık konut alanı olan Altınoluk, Akçay, Park, Güre, ve Kadıköy'de faaliyet gösteriyor.

Esnaf Odaları birliği tarfıdan tarife gramajlı ekmeğin 230 gram 2 tl olarak belirlenmesine karşın, serbest piyasa ekonomisine göre çeşitlendirilen onlarca ekmeğin tarifesi fırıncının insiyatifi doğrultusunda fiyatlandırılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesi oluşturulurken, önemli gelir kalemini oluşturan su faturaları Bandırma ile başlayan yükselişini Dursunbey, Kepsut, Bigadiç ve Sındırgı'ya geldiğinde pas geçmesi Büyükşehir'in Güney Marmara ilçelerini ekonomik tasarrufun dışında bıraktığı görülüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Bandırma'ya ulaşım hizmeti var... Su faturası var... İlan ve tabela gelirlerini tahsilatı var... Emlak gelirlerinin önemli bölümünü tahsil var.... Ama halkın zaruri tüketim ihtiyacı olan Fırıntaş'ın "Halk Ekmek" hizmeti yok...



Anahtar Kelimeler: Ekmek beklentisi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli