Halk plajlarında, Halkın şemsiyesine yer yok!...

Halk plajlarında, Halkın şemsiyesine yer yok!...

Erdek Belediye Zabıtasından Halk plajlarındaki, Halk şemsiyelerine "Kaldırın" ihtarı...

Bir yaz sezonunun daha sonuna yaklaşırken yaşanan olay ve gelişmeler Erdek turizminde hizmete yönelik beklentilerin tatilciler tarafından teşekkür edilerek yerel belediyeye takdir ve özgüler yağdırılması gerekirken, boş halk plajlarda bulunan şemsiyelere “Kaldırın” ihtarı asılması inanılmaz şaşkınlığın yaşanmasına neden oldu.

Ticari işletmeler kamusal alanda bulunan şezlong ve şemsiyeler için m2 başına işgal bedeli öderken, halk plajları ticari bir işletme olmadığı için vatandaşların kendi olanakları kapsamında plaja koydukları şezlong ve şemsiyeler için zabıtadan “Kaldırım” uyarısı gelmesi vatandaşı şaşkınlığa sevk etti.

Erdek, Düzler sahillerinde bulunan halk plajlarında tatilini geçiren vatandaşlar, gün boyu şezlong ve şemsiyelere asılan uyarı zabıtlarını inceledi, Uygulamanın Halk plajları için söz konusu olmadığı, Halk plajlarının halkın ortak kullanım alanları kapsamında olduğu, dolayısı ile yerel belediyenin plaj ve kumsalda gerçekleştirdiği işgal zabıtlarının muhatabının vatandaşlar değil,  işletmeler olduğu hatırlatıldı.



vasfi akçetin
30.08.2023 13:36:36
Rezillik.Bu sadece Erdek bld.için değil,tüm sahiller için.Koyları ve sahilleri kapatan ve halkın giremediği her tesis yıkılmalı ve halka açılmalıdır.En baştakinden en sondakine kadar.İşine gelince kandır,halkın oyunu al;sonra sana sahil yasak.Al sana mis gibi demokrasi.

KAAN TEZYEL
31.08.2023 11:24:02
Erdek Belediyesi bu uygulamayı Tatlısu Büyükbakraç ta da yapmalı kanun ile belirtilmesine rahmen cchalkın hakkı olan kumsallar işletmeler tarafından gasp ediliyor

Arif YALÇIN
1.09.2023 17:29:51
ERDEK BELEDİYESİNDE SÜPER GÖREV ANLAYIŞI TRAJİ KOMİK BİR İŞLEM ERDEK BELEDİYESİNİ TAKDİR ETMEK GEREKİR Mİ BİLMİYORUM 29-08-2023 gün ve saat 16 gibi üç zabıta araçla pınar otel le ersas sitesi arası kumsala geliyorlar. Şahıslara ait 10/12 şemsiye, sandalyelerin kaldırılması için 24 saat süre verilerek aksi olursa kıyı kanunu 6. madde ihlali gerekçesi ile el koyma ve ceza uygulanacak diyerek ihbarnameyi şemsiyeler üzerine yapıştırmışlardır. “3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun 6. maddesinde: Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez”. İŞİN ENTERASAN TARAFI; Vatandaşa işlem yaptığı alan 30-40 metre arasında 10-12 şemsiye Buranın sağında pınar otel kumsala sıfır perforje ile kapatmış kumsalı en az 150 metre çiçekliklerle iki bir taraflı bölmüş ve en az 100 adet sabit hasır şemsiye varken, solunda parmos otel de aynı şekilde ama ne şezlongları ne parmaklıkları görevliler görmüyor. Anayasaya göre kıyılar ve denizler halkındır, özel mülkiyete kabul edilemez. Deniz göl ve akarsu kıyılarıyla deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilmeli. Kıyılar şahıslara veya firmalara ihale edilemez, kiraya verilemez. Ne yazık ki milli emlak ta işi kılıfına uydurup makbuz kesme peşinde yazık yazık! Arif YALÇIN

Anahtar Kelimeler: plajlarında Halkın şemsiyesine !...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı