Hamamlı'daki ikiz aşiyanların "Ünlü"sü yakılmak üzere

Hamamlı

1999-2004 dönem Bandırma Belediye Başkanı Dr. Halil Ünlü, yaşamının son döneminde huzurlu bir süreç için yaptırmıştı.

1999-2004 Dönemi DSP'de Bandırma Belediye Başkanı seçilen Dr. Halil Ünlü  yaşamının son deminde eşi Eğitimci Emel Ünlü ile huzurlu bir hayat geçirmek için Kapıdağ'ın doruklarından süzülen bade-sabah rüzgarları ile uyanılan Şehzadeler diyarı, Osmanlı köyü Hamamlı'da bülbül yuvası gibi, aşiyan'ı andıran bir konuta sahip olmak istemişti.

Dönemin inşaat sektöründe sözü-sohbeti dinlenen, yaptığı işlerle konut sahiplerinden övgü alan Halis Özmen ile yaptığı anlaşma üzerine Hamamlıda iki körfeze nazır bir arsa bulundu ve bölgenin sit alanı olması dolayısı ile (SİT) ahşap yapı ile aşılarak bir birinin benzeri 2 aşiyan konut inşa edildi.

Konutun birisinde Halis Özmen, diğerinde ise Dr. Halil Ünlü oturmaya başladı. Şehzadeler diyarı Hamamlı'da günler günleri kovaladı ve Başkan Dr. Halil Ünlü 2004 te sona eren başkanlık dönemi ardından 2008 de Aşiyan'a taşınıp yaşamaya başladı.

Genelde yazlık konut gibi kullanılan Hamamlı Aşiyan'ı  Dr. Halil Ünlü'nün 3 Ekim 2015 te vefat etmesi üzerine mirasçıları tarafından konut-kullanım ve paylaşım noktasında anlaşmazlık yaşanarak yargıya intikal etti.

2015 te açılan dava sonrası ikamet imkanına son verilen “Ünlü Aşiyan” aradan geçen 8 yıl içinde derme-perişan oldu.

Açık kalan kapı ve camlar esen rüzgarların etkisi ile ortalığı derme-perişan ederken “Ünlü Aşiyan”ın bahçesinde çıkan otlar konutu Kyzikos eteklerinde geçmişi günümüze taşıyan Adrianus ve Anfi-tiyatro kalıntılarına döndürdü.

“Ünlü Aşiyan”ın harabeye dönmesine neden olan davayı Dr. Halil Ünlü'nün ilk eşinden olan oğlu Prof. Dr. Kaan Ünlü tarafından açıldığı öğrenildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı