Hancıoğlu dikkati çekti

Hancıoğlu dikkati çekti

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu: “Yıkılan eski Çocuk Sarayı ve Evyapan Okulu’nun yeri ranta kurban edilmemeli

Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, yasa gereğince Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, muhtarlıkların elektrik ve su paralarını ödemesi gerektiğine dikkati çekti.

Bandırma Belediyesi’nin, muhtarlıklara bağlı olan internet ücretlerini almadığını belirten Hancıoğlu, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi avukatının imzasıyla bizlere gönderilen bir yazıda, bizlerden, muhtarlıklarımızın bürolarına ait birikmiş elektrik ve su paralarının ya peşin, ya da yapılandırılarak ödenmesi istenirken, ödenmediği takdirde yasal işlem yapılacağı bildirildi. Biz, gerekirse bu parayı öderiz. Ancak 5593 sayılı belediyeler kanununa göre bu parayı Büyükşehir Belediyeleri ödemek zorunda. Zaten 2004 yılından beri ülkemizdeki birçok büyükşehir belediyesi, bu uygulamayı yapıyor. Aynı davranışı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de yapmalı.” dedi.

2 bin dolayında nüfusa sahip bulunan mahallelerinde oturan vatandaşların yüzde 70’inin70 yaş üstünde bulunduğuna dikkati çeken Hancıoğlu, yardıma muhtaç ailelere destek olmak için kendilerinin de çaba harcadığını, yardımın boyutunun kendilerini aşması durumunda ise Bandırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönelttiklerini belirtti.

Muhtarlık görevinde ikinci dönemini yaşadığına işaret eden Hancıoğlu, “Maaşımız, şu anda asgari ücretin altında kalsa da muhtarlık bir gönül işidir. Bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, kendilerine uygulanmasında da çifte standart bulunduğunu öne süren Hancıoğlu, “Herhangi bir konuda yargı önüne çıktığımızda 657’e göre yargılanıyoruz ama çeşitli haklarımız söz konusu olduğunda bu yasa uygulanmıyor” dedi.

Hancıoğlu, mahallelerindeki trafik sorununa dikkati çekerek, yıkılan eski Çocuk Sarayı ve Evyapan Okulu bölgesinin bazı kişilere rant kapısı yapılmayarak, bölgenin ihtiyacı olan yeşil alan ve otopark durumuna getirilmesini istedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Hancıoğlu dikkati çekti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı