Hani bizim bir fakültemiz vardı.

Hani bizim bir fakültemiz vardı.

Havutça AKP nin Büyükşehir kumbarasında dondurucuya alınan Denizcilik fakültesini sordu.



CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin kağıt üzerinde bir akademik eğitim kurumu olmasını istemediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin 3 yıldır akademik eğitime başlayamadığını, 2012-2014 dönemi yatırım programı hazırlıklarına esas olan Devlet Planlama Teşkilatı 2012-2014 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'ndeki verileri anımsatan Havutça, Denizcilik Fakültesi'nin 3 yıldır faaliyete geçmemiş olmasının sorumlusu kim ya da kimlerdir? Denizcilik Fakültesinin kağıt üzerinde kalmaması için talimat verdiniz mi?” diye sordu.


Fakültenin eğitime başlayabilmesi için Bandırma'nın yerel yönetim ve otoriteleri ile sivil toplum kuruluşlarının etkin rol almasına karşın AKP hükümetinin etkin bir çalışmasının bulunmadığını ifade eden Havutça, Bu durdum başta Bandırma ve bölge halkını tarafından düşündürücü bulunmaktadır” dedi.

Havutça'nın Başbakan Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

11/12/2009 tarihli ve 2009/15659 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Bandırma Denizcilik Fakültesi hangi yatırım programına alınması planlanmaktadır?

  1. 2009 yılında kurulduğu halde henüz akademik eğitime başlanamayan Bandırma Denizcilik Fakültesi'nde ne zaman eğitime başlanacaktır?

  2. Bandırma Denizcilik Fakültesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün, müdürlüğün faaliyetlerini engellemeyecek ölçüde, maliki bulunduğu mevcut arazisinin 5000 dönümünün Balıkesir Üniversitesine tahsisi konusunda talimatınız olacak mı?

  3. Bandırma, Balıkesir ve Türkiye için son derece önemli olan Denizcilik Fakültesi'nin 3 yıldır faaliyete geçmemiş olmasının sorumlusu kim ya da kimlerdir? Denizcilik Fakültesinin kağıt üzerinde kalmaması için talimat verdiniz mi?





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli