“Hani İnsan Hayatı En Yüce Değerdi!...”

“Hani İnsan Hayatı En Yüce Değerdi!...”

Devletin şefkat eli Paşalimanı'na uzanmıyor mu?

Beş yerleşim alanından oluşan Paşalimanı adası ana kara ile olan ulaşım sorunu sağlık beklentisini de etkiledi.

Paşalimanı adası Harmanlı Mahallesinde ikamet eden Omurilik kayması ve sondası bulunan Turhan Uysal (60) ın ani rahatsızlığı sağlık ekiplerinin Paşalimanı adasındaki aczini gündeme getirdi.

Harmanlı muhtarlığı tarafından yapılan ambulans çağrısına “Arıza var” yanıtı veren ilgili kurumun Marmara Adası ekibi 3,5 saat gecikme ile müdahil olduğu konuyu, Balıklı iskelesinde giderdi.

Harmanlı Mahallesi sakinlerinden engelli Turhan Uyar (60) sonda tıkanması sonucu büyük acılar çekmesi ile başlayan trajedi hem Harmanlı’da, hem de iskelesinde bekleme yapılan Balıklı sakinlerini derinden üzdü.

SAĞLIK SIKANDALI SÜREKLİ KORKU DOLU

Paşalimanı adasında yaşanan sağlık sorunları sadece sorunu yaşayanla sınırlı kalmıyor, aynı konudan duyulan ortak kaygı beş mahalleyi tümüyle kaygıya sevk ediyor.

Bu anlamda kısa bir süre önce Harmanlı’da düşmek sureti ile ayağını kıran Düriye İlkin (85) büyük acılarla getirildiği Balıklı iskelesinde uzun süre beklemesi, çevre sakinlerini derinden üzmüştü. Ayağı kırılarak büyük acı duyan Düriye İlkin için yapılan Deniz ambulansı çağrısına, ilgili Devlet dairesinden “Mazot yok” denmesi Paşaliman adasında yaşayan vatandaşların Devlet şefkatinden ne kadar uzak kaldıklarının göstergesi oldu.

Paşalimanı sakinleri kendi olanaklarını kullanamıyor

Paşalimanı adasında yaşayan insanların üzerlerinde Devlet eli beklentisi başka baharlara ötelenirken, umutsuzluk sadece bununla kalmıyor. Yine bir süre önce Yasin Akcan isimli vatandaş “Selamet On” isimli teknesi ile Tuzla- Narlı hattı kullanılarak hastaneye ulaşmasını sağladığı bir hasta dönüşü Sahil güvenlik krizine takıldı.

Ada sakinleri hastalarını en acil şekilde karşıya geçirme noktasında verdikleri çaba, Sahil Güvenlik komutanlığından alınan izin ile gerçekleşmesine rağmen, dönüş yolunda önü kesilen “Selamet On” adlı tekneye personel yetersizliği cezası kesilmesi Paşalimanı adası sakinlerinin Devlet şefkatinden faydalanmalarına ilişkin beklentileri tamamen hüsranla sonuçlandı.

Paşalimanı adasında yaşayan 5 mahalle muhtarı, öncelikli ortak beklentilerini ilgili kurumlara ulaştırırken, çözüm olarak getirdikleri kendi olanaklarının da engellenmesi umutların yerine kara bulutlara bırakıyor.



Anahtar Kelimeler: İnsan Hayatı Değerdi!...”
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı