Happy Moon’s Kafe’ye tepkiler sürüyor

Happy Moon’s Kafe’ye tepkiler sürüyor

Happy Moon’s Kafe’nin tuvaletine girmek isteyen oyuncu Müfit Can Saçıntı’ya izin verilmemesine tepkiler sürüyor.

Bandırma Kuşcenneti Festivali kapsamında, Bandırma’ya müzikli, tek kişilik bir gösteri için gelerek, gösterisine verdiği ara sırasında, cumhuriyet alanında, hemen arkasında bulunan Happy Moon’s Kafe’nin tuvaletine girmek isteyen oyuncu Müfit Can Saçıntı’ya izin verilmemesine tepkiler sürüyor. Vatandaşlar, Happy Moon’s Cafe sahip ve işletmecilerini kınayarak, “Bu uygulama, sanatçıya yapılan en büyük ayıptır. Bandırma’da yaşanması da üzüntü vericidir” dediler.

NE OLMUŞTU

Çevirdiği bazı filmler dolayısıyla “Mandıra Filozofu” olarak da tanınan oyuncu Müfit Can Saçıntı, “31. Uluslararası Bandırma Kültür ve Turizm Festivali” kapsamında, “İtiraz Ediyorum” isimli, canlı müzikli tek kişilik güldürüsü için Bandırma Cumhuriyet alanının, sahile daha yakın bölgesine kurulan sahnede program yapmıştı. Programın birinci bölümünün arasında sanatçı, müzisyen arkadaşı ile birlikte, sahnenin hemen arkasında yer alan Happy Moon’s Kafe’nin tuvaletinden yararlanmak istemiş, ancak tuvaletin kapısında bulunan kişilerce içeri alınmamıştı.

Sanatçı Saçıntı, bu olayı, gösterisinin ikinci bölümünde, Bandırmalılarla paylaşarak şunları söylemişti:

“İnsani ihtiyacımızı gidermek için arkamızdaki Happy Moon’s’un tuvaletinden yararlanmak istedik. Kapıdaki görevli, ‘Dışarıdan işetmiyoruz’ diyerek bizi almadı. Bunun üzerine arkadaşım, tuvaletini, minibüsümüzde, bir pet şişenin içine yaptı. Gösterimin birinci bölümünde sizlere kapitalist sistemi anlatmıştım. İşte bu olay da onun en güzel örneği. Kapitalist sistem, 3 liraya şişe suyu satıp, 5 liraya işeten sistemin adıdır.”

Bandırma’yı çok eskiden tanıdığını, hatta “Ölüm Pasajı”nı bile bildiğini belirten Saçıntı, “Ölüm Pasajı varken, bu Happy Moon’s yoktu. Ben onlardan daha fazla Bandırmalıyım” dedi.

Sanatçı Saçıntı, söz konusu kafeyi protesto etmek üzere ilginç bir yöntem seçti. Gösteriyi izleyenlerle birlikte, “Gülmek bir eylemdir aslında” cümlesini seslendirdi. Bu arada gösteriyi izleyen bazı kişilerin, “O kafe adına sizden özür diliyoruz” dedikleri duyuldu.

ZABITA UZAKLAŞTIRDI

Oyuncu Müfit Can Saçıntı’nın gösterisinde ilginç bir başka olay daha yaşandı. Bandırma’daki bir yerel gazetede köşe yazıları yazan bir kişi, Saçıntı’nın yanına gelerek bir şeyler söylemeye çalışması ve “Çişim var” demesi üzerine Saçıntı, “Bir sen eksiktin” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine olaya orada bulunan iki zabıta müdahale ederek, söz konusu kişiyi, Saçıntı’nın yanından aldılar. Ancak köşe yazarı, bu tartışmayı yüksek sesle sürdürmeye çalışırken bu kez yanına gelen sahne amiri ve zabıta tarafından uzaklaştırıldı.



Anahtar Kelimeler: Happy tepkiler sürüyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı