"Harcamada değil, mücadelede tasarruf var."

Bandırma Belediye Başkanı Mirza, Büyükşehir´den dertli ?Sinek ve sivrisineklerin sorumlusu Balıkesir Büyükşehir?

Bandırma Belediyesi, hayırsever kişiler, kurum ve kuruluşların desteğiyle, içinde bulunduğumuz ramazan ayında her gün, 1200 kişiye iftar yemeği veriyor. Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma ilçe merkezinin yanı sıra Edincik ve Aksakal mahallelerinde de iftar yemeği verdiklerini belirtirken, ayrıca, Bandırma´daki 400 fakir ailenin evlerine de sıcak yemek ulaştırdıklarını açıkladı.

/resimler/2016-6/16/1739373584961.jpg

SİNEKLERİN SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR

Yıllardır kendilerinin yürüttüğü sinek ve sivrisinek mücadelesini bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin üstlendiğine dikkat çeken Mirza, ?Daha önce, bu yaz aylarında çok sayıda sinek ve sivrisinek görülürse bunun sorumlusunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olacağını vurgulamıştım. Dediğim çıktı? diye konuştu.

Mirza, Büyükşehir´in, sinek ve sivrisinek mücadelesini zamanında başlatmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

?Bu görev bizdeyken, sinek ve sivrisinek mücadelesini Aralık ayında başlatıyor, haşerelerin larvalarını önlemek için su birikintileri, kanalizasyonun aktığı bölgeleri ilaçlıyor ve bu mücadeleyi periyodik şekilde sürdürüyorduk. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, haşere mücadelesinde çok geç kaldı. Bu nedenle de, şu anda bile sinek ve sivrisinek çok fazla. Öyle, Bandırma´ya 45 ilaçlama aracı ile gelip ?gövde gösterisi´ yapmakla bu sorun çözümlenmiyor. Kaldı ki, bu araçların sadece ikisinin Bandırma´da ilaçlama yapacağı söyleniyor. Zaten biz de, daha önce kendimiz, iki araçla ilaçlama yapıyorduk. Kaldı ki, Balıkesir Büyükşehir´in Bandırma´daki ilaçlamada kullanacağını açıkladığı bu iki araç da bizim paramızla alındı. Son iki yılda Bandırma´nın 100 milyon lirasını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aldı. Sözün kısası biz, 45 ilaçlama aracıyla yapılan gövde gösterisine değil, sonuca bakarız. Şu anda her yerde, geçen yıllardan daha çok sinek ve sivrisinek olduğu gerçeği ortada.?

/resimler/2016-6/16/1740134835585.jpg

TERMİNAL GELİRİMİZ DE GİTTİ

Balıkesir Büyükşehir´e geçmeden Bandırma Belediyesi´nin yıllık terminal gelirinin yaklaşık 3,5 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Mirza, ?Şimdi, oradaki kiracı esnafı da çıkardılar. Otogarın tuvaletinin işletmesini bile Balıkesir Fırıntaş A. Ş.´ye verdiler? dedi.

ÇÖPLÜK KONUSUNDAKİ TUTARSIZLIK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, bir süre önce, Bandırma´da büyük şikâyetlere yol açan kent çöplüğünü kaldırmak için çöpleri, Balıkesir´e taşıma önerisi getirdiğine işaret eden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şöyle konuştu:

?Bu öneriyi kabul ettik. Uygulamaya göre, çöpleri biz, Bandırma´daki bir bölgede toplayacaktık. Daha sonra çöpleri, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir´e taşıyacaktı. Ancak, sonra yine vazgeçerek, ?Çöplerinizi, siz Balıkesir´e getirin´ dediler. Bu işin bize yıllık maliyeti 6 milyon bulacağı için olumsuz yanıt verdik. Bu kez, Susurluk´a taşımamızı istediler. Onun maliyeti de 3 milyon lira olacağından kabul etmedik. Büyükşehir Belediyesi, daha önceden söz verdiği gibi, Bandırma´ya bir terfi istasyonu kurarak, çöpü Balıkesir´e taşımalı.?

HER YERDE ARITMA VAR, BİZDE YOK!

Bandırma kent kanalizasyonunun yıllardır denize aktığını belirten Mirza, denize verilen pis su borusu patlağının onarımını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin üstleneceğini bildirmesiyle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:

?Bu patlağı onaracaklarını belirterek övünüyorlar. Oysa Balıkesir´in birçok ilçesine arıtma yaptılar, Bandırma´da yok! Bandırma´nın, yıllar önce % 80´i dış fonlardan karşılanmak üzere hazırlanan projesi gerçekleştirilmeyi bekliyor. Şimdi, bu proje de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğuna geçti. Bu projeyi yaşama geçirmelerini bekliyoruz.?

TABİİ Kİ YARGIYA BAŞVURACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Bandırma´nın çıkarlarına aykırı uygulamalarına karşı yargıya başvurmalarının son derece doğal olduğuna dikkat çeken Başkan Dursun Mirza, şunları söyledi:

?Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur Bey, zaman zaman, ?Bizi hep mahkemeye veriyorsunuz?´ diye yakınıyor. Ne yapalım? Bandırmalıların, haklarını korumamız için bizi göreve getirdiklerini mi unutalım? Tabii ki, gerektiğinde yargıya gidiyoruz ve bundan sonra da gideceğiz. Örneğin, Balıkesir´in çeşitli ilçelerinde farklı uygulanan su fiyatları konusu, hiç de adil değil. Balıkesir merkezde tonu 1,5 lira olan su, Bandırma´da 7,5 lira. Suya, her yıl, TEFE artışları ve kademelendirme yoluyla zam geliyor. Oysa bunun yasal olmadığı konusunda Yargıtay kararı var. Bu konuda da mahkemeye başvurduk.? Önder BALIKÇI



KADİR PİR
16.06.2016 23:21:54
Katı atık altında otellerden yatak başı 124 tl vergi almaya başladınız. 124x100 yatak:12400tl Niye bu olayıda yargıya taşımıyorsunuz?

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli