Harekat Gazileri, Fehmi Ercan`ı unutmadı.

Harekat Gazileri, Fehmi Ercan`ı unutmadı.

Kıbrıs Şehidi Hv.P. Bnb. Fehmi Ercan, Barış Harekâtı 40. Yılında Gönen`deki anıtı başında anıldı.

Kıbrıs’ta uzun yıllar yaşanan ve gittikçe soykırıma varan anarşi ve terörü bitirmek üzere Yeşil Ada Kıbrıs’a askeri harekât düzenleyerek insanımızın kurtuluşuna vesile olmanın üzerinden 40 koca yıl geçti.

Aradan geçen yıllar DERS ALINACAK anıları unutturmuş olmalı ki Kıbrıs Barış Harekâtı 40. Yıl dönümünde oldukça buruk kutlandı. Davasına sahip çıkan bir avuç gönüllü ve beraberindekiler sembolleşen Milli Davamız Kıbrıs için 20 Temmuz 2014 Pazar günü Gönen’de Şehit Hv. Plt. Bnb. Fehmi Ercan ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı’na çelenk koydular.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şube Başkanı Mehmet ÖZEN ve arkadaşları anma toplantısı sonrası sırasında çelenk koydular, saygı duruşunda bulundular ve günün anlamı üzerine konuşmayı yine Başkan Mehmet ÖZEN yaptıktan sonra topluluk tören alanından ayrıldı.

Kısa süren tören anından kayda geçen konunun hassasiyeti ve duygusallığı kadar, Milli Davamıza sahipsizliğine herkesin içinin acıması gerekliliği hafızalarda yer aldı. Tören anında çevreden geçenlerin ilgisizliği, hatta sorumsuzca meraklı tutumu kaybettiğimiz değerlerden açısından çarpıcı bir son idi. Milli Davamız Kıbrıs için katılımcı olarak kamudan, yöneticilerimizden temsilci olmayışı acınacak halimiz ortaya koyan bir DRAM idi.

40. Yıldönümünde KIBRIS için can verenleri, canıyla emek verenleri, kalbi çarpanları, gönül erlerini saygıyla anıyoruz.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli