Harmanlı felaketin eşiğinden döndü

Harmanlı felaketin eşiğinden döndü

Bir biriyle sürtünen UEDAŞ Enerji nakil hattı ile Telekom hatları ark yaptı az kalsın köy yanıyordu

Olay önceki gece saat 02.30 sularında meydana geldi. Erdek ilçesi'nin mağduriyetler diyarı paşalimanı adası Harmanlı mahallesinde meydana gelen yangın büyük bir tesadüf sonucu vatandaşlar tarafından çabuk fark edilmesi olası bir felaketin eşiğinden dönüldü.

Harmanlı'daki yangın köy için cami önünde bulunan eski mezarlık üzerinde meydana geldi. UEDAŞ'a ait enerji nakil hattı ile aynı güzergahtan geçmekte olan Telekom hatlarının bir birine karışması ve sürdünmeden kaynaklanan ark nedeni ile kıvılcımların kuru otların bulunduğu eski kabristan'a sıçraması nedeni ile yangın çıktı.

Alevlerin sesi ve parıltısı çabuk fark edilen Harmanlı'da vatandaşların çabuk müdahalesi, alevlerin evlere sıçramadan söndürülmesini sağladı.

Harmanlı Muhtarı Yılmaz Övsene, hatların bir birine sürtünmesi sonucu çıkan ark'tan kaynaklanan yangının çabuk fark edilip, tüm mahalle halkı ile birlikte müdahale edilmesi sonucu alevlerin evlere sıçramasının önlendiğini, oysa alevlerin biraz daha geç meydana gelmiş olması halinde Harmanlı için büyük bir şanssızlığın muhtemel olduğunu söyledi.

Muhtar, Yılmaz Övsene Paşalimanı adası yerleşim alanları için her daim tehdit oluşturan yangın afetlerinin tehdidi altında bulunduklarını yenileyerek "Kıza bir süre önce Paşalimanında meydana gelen yangında bazı konutlar yandı, yine yangını söndürmek için gelen itfaiyenin dönüş yolunda bukez Tuzla'da görülen yangında 2 bin zeytin yandı, İtfaiyeyi götüren gemi yangını görüp Balıklı'da geri dönmese felaket dahada büyüyecekti." dedi.

Harmanlı Muhtarı Yılmaz Övsene, butür olumsuzlukların korkusu ile yaşamak zorunda kaldıklarını, oysa adada bulunan 5 yerlekeşim yeri için küçük bir itfaiye görevlendirilmesi taleplerinin hala Büyükşehir İtfaiye daire başkanlığı önünde bulunduğunu kaydetti.



Anahtar Kelimeler: Harmanlı felaketin eşiğinden döndü
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli