Hasanbey, Tayfun estirmedi.

Hasanbey, Tayfun estirmedi.

Gönen'deki derbide, Lider Tayfun ilk yenilgisini Hasanbey'den aldı 0-2

 11. Hafta’da Şampiyonluk turu atmaya hazırlanan 1.Amatör Küme lideri Tayfunspor’a, Hasanbey’den beklenmedik yenilgi geldi.

İlk devre Hasanbey’de oynanan karşılaşmada 2-2 lik skorla ilk beraberliğini alan lider Tayfunspor bugün de saha ve seyircisi önünde Şampiyonluk turu atmaya hazırlanırken abandone oldu.

Tayfunspor- Hasanbeyspor arasındaki ezeli rekabetin bugün oynanan karşılaşmaya yansıması Hasanbey adına tarifsiz bir keyfe neden olurken, Lider Tayfunspor gününde olmamanın sıkıntısını yaşadı.

Tayfunspor, açık bir oyun sergileyerek rakibini geçmeye çalışırken, adam adama markajda başarılı olan ve bugün çok koşan, çabuk çoğalan Hasanbey, Tayfunspor’a nefes aldırmadı.

Yarı güneş, yarı bulutlu ancak oldukça soğuk ve rüzgârlı bir havada oynanan karşılaşmada Hasanbey ilk yarı rüzgâr altında oynadı.

Lider uzun toplarla kaleyi dövmek yerine, kısa paslarla kaleye kadar inmeyi düşününce günün yıldızı genç kaleci Çağlar buna fırsat vermediği gibi, defansına verdiği komutlarla Tayfunspor’un gol ayaklarını iyi marke ettirdi.

Sercan eski takımı Tayfunspor’a karşı inatla ayakta kalırken, 34 lük kaptan Cem Erkan gençlere taş çıkarttı.

Hasanbey’de özellikle Serdar ve Gürkan hücuma katılan Tayfun defansını kontra toplarla kolay aştı.

Hasanbeyspor’un golü 25 dakikada geldi. Günün yıldızı Gökhan defansın arkasına sarkan her topla, uzun deparlar atarak Tayfun kalesinde tehlikeli olurken, bu dakikada altı pastan kaleci Murat’ı avlayarak Hasanbeyspor’u öne geçiren golünü kaydetmesi Tayfunspor’da büyük şok yarattı.

İlk 45 dakika sona ererken Tayfun, rakip kalede çok fazla etkili olamadı.

2. devrede rüzgara karşı oynayan Tayfunspor, top sürmekte ve kale önünde çoğalmakta güçlük çekti.

Hasanbey ise Gökhan ve Serdar’ın koşu yoluna attığı uzun toplarla Tayfunspor’a zaman kaybettirdi.

Bu arada Tayfunspor değişikliklerini tamamlayarak oyuna oksijen vermek istese de gerilen oyunda bir biri ardına çıkan sarı kartlar oyunu da, oyunu yöneten orta hakem Erhan Altaş’ı zaman zaman zor duruma soktu.

Tekmeler, sakatlıklar ve sarı kartların harman olduğu 2. Yarı 66 dakikada Anıl Beypazarlı’nın ayağından kazandığı golle skoru 2-0 üstünlüğe taşıyan Hasanbey daha da rahatladı.

Maçın son dakikalarında Tayfunspor tüm hatları ile rakip kale önünde gol arasa da, top sarı lacivertli ekibi bu karşılaşmada sevmedi ve karşılaşmayı Kırmızı kart çıkartmadan yönetmeyi başaran orta hakem Erhan Altaş 5 dakika uzattığı karşılaşmanın son düdüğünü çalarken sana karıştı.

İki takım oyuncularının saha içi hal, hareket ve davranışlarının rövanşına dönen maç sonrası polis iki takımın oyuncularını yatıştırarak soyunma odasına sokmakta oldukça zorlandı.

Maç sonrası kameralara açıklamada bulunan Hasanbeyspor Antrenörü Soner Çetin, Hasanbey- Tayfunspor derbilerinin her zaman yüksek tansiyonda geçtiğini, puan sıralaması gözetmeksizin bu karşılaşmaya  özel yaptıkları hazırlık sonucu kendilerinin kazandığını ve Hasanbeyspor’un ligi 2 olarak tamamlayıp play Off şansını kullanacağını söyledi.

Tayfunspor Antrenörü İbrahim Turan ise bu karşılaşmanın ciddiyetini bildiklerini, hazırlıklarını da buna göre yaptıklarını ancak bu karşılaşmada topun kendilerini sevmediğini, Hasanbey karşısında Tayfunspor’un puan kazası yaşadığını söyledi.

Futbol’da bunların bulunduğunu ancak bu yenilgi 8 puan önde ve lider olan Tayfunspor’u hedefinden döndürmeyeceğini vurgulayarak é” Tayfunspor şampiyon olacaktır.” Dedi.

Stat: Gönen Sentetik

Hakemler: Erhan Altaş *** İsmail Akyürek*** Umut Er ***

TAYFUNSPOR: Murat ** Osman ** Selçuk **(Cihat**) Umut *** Barış ** İsmail*(Enes**) Seyhan ** Samet ** Recep **(Özgür**) Erhan ** Özgür **

Antrenör: İbrahim TURAN

HASANBEYSPOR: Çağlar **** Cem *** Orhan *** Tolga ***Samet *** Sercan *** Serdar **** Taygun*** Gökhan**** Sergen *** Anıl **(Cihat**)

Antrenör: Soner ÇETİN

GOLLER: Dk. 25 Gökhan, Dk 66 Anıl (Hasanbey)



amatör
4.01.2015 11:17:04
Bugünki tayfunspor yenilmesi , oyuncuların şampiyon olduk havasına girmesidir ve ibrahim hocanın ciddi takımlara karşı zayıf kalmasıdır...

Hasanbey
5.01.2015 01:03:46
Tayfunsporlu arkadaşların çoğu iyi çocuklar. şimdiden şampiyonluklarını kutlarız. Ama 1-2 taneSİ takımı gerçekten bozuyor. bu adamlardan kurtulamadıkları sürece hasanbeyle dostluk kuramazlar. ve bu maçta da gelenek değişmedi. maçtan önce 7 işareti yapan tayfunlu yöneticilere selam olsun. herkes haddini bilsin...

  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı