Havalar soğudu, Ulaşımdan şikayetler arttı.

Havalar soğudu, Ulaşımdan şikayetler arttı.

Büyükşehir'in 54 çevreci araçla girdiği Bandırma hatları, ilk yağmurlarla yoğun şikayetlere neden oldu.

Büyükşehir'in 54 çevreci araçla girdiği Bandırma hatları, ilk yağmurlarla yoğun şikayetlere neden oldu.

Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz miadı dolan Bandırma Ulaşım hizmetleri araçlarını 54 çevreci araçla takviye ettiği müjdesini vermesinin ardından çok geçmeden şikâyetler dağ gibi yığıldı.

Önceki akşam gerçekleştirilen Bandıma Belediye Meclisine de gelen şikayet konusu, gazetelere konu olunca buke haberler yoğun eleştiri yorumlarına hedef oldu.

54 araçla takviye edilen Bandırma iç hatlardaki yeni araçların küçük olması, havaların yağışlı ve soğuk olması ile duraklarda yığılmaların meydana geldiği bu durumun araç içinde burun buruna seyahat etmek zorunda kalınması hem nahoş hadiselere sebebiyet vermesi, hem de malum hava koşullarında üşütüp hasta olan, veya hastaneye giden insanların içinde kaldıkları rahatsızlığı çevresine bulaştırma korkusu şikayetleri arttı.

Araçlardaki yoğunluk nedeni ile artan şikayetler daha sık seferler ile çözüme ulaşacağı, dolayısı ile vatandaşların nefes alarak seyahat etmeleri sağlanacağı ön görülüyor.

Şehir içi hatlarda bitmeyen şikayetlerin diğer bir kaynağıda açık duraklar. Yağmurlu havalarda korunma imkanı olmayan duraklarda uzun süre beklemek durumunda kalan, hatta gelen araçta yer olmadığı için, 1-2 aracı teğet geçen vatandaşlar yağmurun azizliğinde ıslanmamaktan kurtulamıyor. 

Bandırma'da sadece 1 noktada bulunan kapalı durakların acil bir şekilde çoğaltılarak tüm durakların kapalı şekle dönüştürülmesi istenirken, statik plansız olan durak rampalarının kısa zamanda yağmur suyu ile dolduğu ve inme noktasında mecburi istikamet suyun içine basılmak durumunda kalınması ayrı bir şikayet konusu olarak öne çıkıyor.

Öyle görülüyor ki, Havaların soğuması, yağmurların hızlanması kent içi ulaşım ve durak olumsuzlukları çözümlenmediği süre bu şikayetlerin daha artarak devam edeceği görülüyor. Bakalım haberimiz üzerine Büyükşehir Ulaşım daire başkanlığı ne tür bir önlem alacak bekleyip göreceğiz.

Tabi mesele sadece bunlarla kalmıyor. Büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne geçen kırsal mahalleler eşit hizmet istiyor. Eşit hizmet anlamı kentte 15. dk. bir sokaktan geçen toplu taşıma, kırsal mahallelerde sabah gelip, öğleden sonra dönme şeklinde olsa dahi yeterli var mı? yok!.. Hadi size kolay gelsin…

Bir uçta Misakça, Diğer uçta Gölyaka, Susurluk sınırında Karaçalılık, Karacabey hudutunda Dedeobası ve Sahil Yenice hatlarında ulaşım imkanı olsa burada yaşayan ve bu hatlar üzerinde yaşayan 34 kırsal mahallenin ulaşım sorunu kökünden çözümlenmiş olur.

Ulaşım olumsuzluğun girdabında umutlarını kaybeden bir başka kent tabiki Erdek. Erdek'te Kapıdağ'ı çevreleyen karşılıklı bir hat oluşturulması zorunlu hale geldi. Petrole gelen aşırı zamlar toplumun bir noktadan diğer noktaya ulaşmasını nerede ise imkansızlaştırdı. Erdek'te saat başı karşılıklı Kapıdağ çevresini dolaşacak bir ulaşım hattına acil ihtiyaç var. Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığı Paşalimanı, Avşa, Ekinlik ve Marmara'yı da  unutmamalı. iskele hakları kendisinde olan BTT, yetki inisiyatifini kullanarak bu hatlarda ticaret yapan deniz araçlarının ada vatandaşları lehine ücretlendirme ve safer tarifesi uygulamasını yapılan protokollerine koymalı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı