Havran çocukları yaz okuluyla buluştu

Havran çocukları yaz okuluyla buluştu

Havran ilçesi Hocazade Konağı'nda açılan Yaz Sanat Okulu” 7–15 yaş grubu çocuk ve gençlere kültür ve sanat konularında eğitim veriyor.




Havran ilçesi Hocazade Konağı'nda açılan Yaz Sanat Okulu” 7–15 yaş grubu çocuk ve gençlere kültür ve sanat konularında eğitim veriyor.

Havran ilçesi Hocazade Konağı'nda açılan ve çalışmalarına başlayan Yaz Sanat Okulu” 7–15 yaş grubu çocuk ve gençlere kültür ve sanat konularında eğitim verirken yapılan çalışma ürünleri dönem sonunda yapılacak bir sergi ile halkla buluşacağı açıklandı.

100 yıllık tarihi Konağını Kültür Merkezi yapılması için devlete bağışladığı Hayırsever insan Fatma Özgönül Budaras'ın Camii kebir Mahallesi, Dumlupınar Caddesindeki Hocazade Konağı bu kez 7–15 yaş grubu çocuk ve gençlere kültür ve sanat konularında eğitim veren Yaz Sanat Okulu”na ev sahipliği yapıyor.

Havran ilçesi Hocazade Konağı'nda açılan yaz boyunca devam edecek olan Yaz Sanat Okulu”nda 7–15 yaş grubu çocuk ve gençlere müzikten tiyatroya, seramikten, resme,  yazarlıktan, görsel sanatlara, düşünmekten, kültürel mirasa çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Havran Kaymakamlığı tarafından desteklenen 9 Temmuz 2012 Pazartesi günü çalışmalarına başlayan Yaz Sanat Okulu” hafta içi her gün sanatçılar tarafından gönüllülük ilkeleri içinde verilen derslerde, Havranlı öğrenciler uygulamalı sanatsal faaliyetler dersi almak yanı sıra kolektif oyunlar oynayıp birlikte çalışma ve paylaşma prensiplerini de öğrenecekleri açıklandı.

Havran Hocazade Konağı'nda yaz sonuna kadar devam edecek Yaz Sanat Okulu” Havran'da yaşayan 7 – 15 yaş grubu 100 katılımcıya ulaşılması ve hedeflendiğini açıklayan Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan,  çocuklar ve gençlere yatırım yapmanın değerine inancını vurgulayıp, tüm Havranlıları gelecek için sorumluluk almaya davet etti.

Yaz Sanat Okulu” resim çalışmalarında Sanatçı Latife Akın, yazarlık dersinde ise Senarist Ferda Aydar'ın yürüttüğü ve çalışmalar içerisinde masal yazmakta olduğu açıklandı.

9 Temmuz 2012 Pazartesi günü çalışmalarına başlayan Yaz Sanat Okulu” Ağustos sonuna kadar devam edeceği, programın son haftasında çocukların ortaya çıkardığı eserler ile performanslarını ailelerle paylaşılması ve bir sergi ile halkla paylaşılması hedeflendiği açıklandı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı