"HAVRAN KÜLTÜR ŞEHRİ OLMALI"

Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Havran tam bir Selçuklu ve Osmanlı kasabası, bozulmamış, kapalı kalmış bir hazinedir. Havran Kültür Şehri Olmalı" dedi.





___________________/Enver DOLGUN / HAVRAN


Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Havran tam bir Selçuklu ve Osmanlı kasabası, bozulmamış, kapalı kalmış bir hazinedir. Havran Kültür Şehri Olmalı" dedi.

Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan`ı ziyaret eden Zafer Gazetesi kurucu sahibi Selahattin Yay ve gazete muhabiri Enver Dolgun`a yapılan açıklamalar Havran`ın gelecekteki projelerinin büyük ve anlamlı olduğu ortaya çıktı.

HAVRAN TAM BİR OSMANLI KASABASI
Havran ilçesi körfezde olmasına rağmen diğer ilçelerden soyutlanmış gibi. Diğer ilçelerde deniz, kum, termal ve turizm hareketliliği var, Havran`da ise kültür var" diyen Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Havran tam bir Selçuklu ve Osmanlı kasabası, bozulmamış, kapalı kalmış bir hazinedir. Havran Kültür Şehri olmalı, Havran`ı Safranbolu ve Beypazarı gibi bir şehir yapacağız. Havran`da kültür turizmini canlandıracağız" dedi.

HAVRAN`DA `ATATÜRK MÜZESİ` `KENT MÜZESİ``ZEYTİNYAĞI MÜZESİ` APTULLAH ERTEM AİLE MÜZESİ" YOLDA

Fatma Özgönül Budaras`ın bağışladığı 120 yıllık tarihi Hocazade Konağının Havran Etnografya Müzesi yapılması sonrası buranın dış cephesinin doğal hale getirilip `Kent Müzesine` çevireceklerini anlatan Kaymakam Mustafa Eldivan,, bahçesine restoran ve alt katına da Havranlı bayanların ürettikleri elişleri üretimlerinin satış yeri yapacaklarını açıkladı.

Aptullah Ertem`in evini "Aile Müzesi" ve yine Aptullah Ertem`in Zeytinyağı Fabrikasını `Zeytinyağı Müzesine` çevireceklerini açıklayan Kaymakam Eldivan, "Atatürk`ün 9 Şubat 1923 Salı günü öğleden sonra eşi Latife Hanım ve Kazım Karabekir Paşa ile birlikte ziyaret edip Kocaseyitle buluştuğu Havran Özaydınlar Konağını da anlaşma sağlayabilirsek `Atatürk Müzesi` yapmak istiyoruz" dedi.

HAVRAN`DA PAYTONLU TURLAR BAŞLAYACAK
"Edremit Körfezine gelen tüm turlar ile termal otellerde konaklayan yerli ve yabancı konukları önce Kocaseyit Müzesine, sonra Havran`da ki bu müzeleri gezdireceklerini, yemeklerini de bu konakta yiyeceklerini açıklayan Eldivan, misafirlerin Havran turları için payton arabaları ile şehir içinde gezdireceklerini de tasarladıklarını ifade etti.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı