Havran, “Sakin Şehir” yolunda

Havran, “Sakin Şehir” yolunda

Ülkemizin 18’inci “Sakin Kent”i olacak

Balıkesir’e bağlı Havran ilçesinin, “Sakin Şehir/Yavaş Şehir” olması için çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Havran Belediyesi arasında protokol imzalandı. Havran Belediyesi’nin, Cittaslow Turimm Ağı’na başvuru süreci Yücel Yılmaz’ın başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yakından izlenip, tam destek verilecek.

“SAKİN ŞEHİR” NEDİR

Nüfusu 50 binin altındaki kentlerin üye olabildiği, 1999 yılında, İtalya’nın Greve in Chianti kentinde kurulan Cittaslow, küreselleşme karşısında, birbirine benzeyen kentlerin özgünlüklerini korumalarını sağlamak ve hızlı yaşamın, insan üzerindeki yıpratıcı etkisinden korumak amacını taşıyor. Birliğin, halen 30 ülkeden, 252 üyesi bulunuyor. Şu anda ülkemizden, 17 kentin yer aldığı Cittaslow’a ilgi sürekli artıyor.

Cittaslow’a üyelik için o kentin altyapısı ve kentsel yaşamının düzgün olması gerekiyor. Birliğe üyeliğin gerçekleşmesinin koşulları arasında ayrıca tarım ve turizm gibi özelliklerin yanı sıra o kentte yaşayan insanların konukseverliği ve sosyal uyum da ön planda tutuluyor. Hem kendi kendine yetebilen, hem de tüketilen ve yaşam hızını koruyan bir kent olarak kabul edilen “Sakin Şehir” için Havran’ın altyapı çalışmalarının hızla yerine getirilmesi amacıyla çaba harcanacağı belirtiliyor.

ÜLKEMİZDEKİ “SAKİN ŞEHİR”LER

Türkiye’de ilk “Sakin Kent” unvanını, İzmir’e bağlı Seferihisar ilçesi, 2009 yılında, 70 kritere de uyum sağlayarak elde etti.

Halen ülkemizde bulunan 17 “Sakin Kent” ise şunlar:

  1. Seferihisar
  2. Akyaka
  3. Gökçeada
  4. Yenipazar
  5. Taraklı
  6. Vize
  7. Perşembe
  8. Yalvaç
  9. Halfeti

10)Şavşat

      11)Uzundere

      12)Göynük

      13)Gerze

      14)Eğirdir

      15)Mudurnu

     16)Köyceğiz

     17)Ahlat

                                   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Havran “Sakin Şehir” yolunda
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli