HAVRAN´DA MEHMET AKİF´İ ANMA ETKİNLİKLERİ

HAVRAN´DA MEHMET AKİF´İ ANMA ETKİNLİKLERİ

HAVRAN´DA MEHMET AKİF´İ ANMA ETKİNLİKLERİ

   

   Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu, Mehmet Akif´i Anma ve İstiklâl Marşı´nın kabul edilmesi ile ilgili program İlçe Kaymakamı Sayın Yasin Öztürk, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Asarlı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Tur, Garnizon Komutanı Volkan Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ve diğer davetlilerin katılımıyla saat 10.00´da Havran Kültür Merkezinde  icra edildi. 

/resimler/2016-3/13/1056166454209.jpg
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Kazım Koç yaptı. 
Aynı okulun öğrencilerince oluşturulan ?Kınalı Kuzular? adlı drama gösterisinin ardından halk oyunları ekibinin gösterisi gerçekleştirildi.

/resimler/2016-3/13/1056315672982.jpg
Uygulamalı Anaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. 
İlçemiz Kaymakamı Yasin Öztürk tarafından, ´´Bir Dava Adamı Mehmet Akif´´ konulu kompozisyon yarışmasında ilçe birincisi olan Muzaffer Leman Akpınar Meslek Lisesi öğrencisi Fikriye Demircan´a ve şiir okuyan minik öğrencilere ödülleri verildi. 
Muzaffer Leman Akpınar Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencilerinin hazırladığı ´Mehmet Akif ve Toplum´´ konulu röportaj ve Mehmet Akif ile ilgili hatıraların anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. 
?İstiklâl Marşı´nın Doğuşunu´´ anlatan oratoryo sunumu 56 kişilik öğrenci grubu tarafından icra edildi. 
İstiklâl Marşı şairi olmasının yanında büyük bir mütefekkir olan Akif´in şiirlerinden oluşan slayt ´´Hüsran´´ adlı şiir eşliğinde sunuldu. 
´´Şehit Dede´´ gösterisi eşliğinde Çanakkale ve Şehitlere vurgu yapılarak büyük bir duygu sağnağının oluştuğu anma programı Edebiyat Öğretmeni Erdoğan Turhan´ın misafirlere hitaben yaptığı etkili veda konuşmasıyla sona erdi. 
Program sonunda İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek tebriklerini ilettiler.

/resimler/2016-3/13/1056535204539.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false