Havran`da Kentsel Kültür mirası koruma sergisi

Havran`da Kentsel Kültür mirası koruma sergisi

Havran`da Hocazade Konağı "Balıkesir - Havran Kentsel Kültür Mirası Koruma Sergisi açılışı yapıldı.






Havran ilçesi Hocazade Konağında "Balıkesir - Havran Kentsel Kültür Mirası Koruma Sergisi" açılışı yapıldı.

Havran ilçesi Hocazade Konağında Havran Huzurevi Yaşatma Derneği, Kaymakamlık ve Belediyenin desteklediği İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen roleve projesi gereği restorasyon ve yapılacak olan yenilemelerin "Balıkesir - Havran Kentsel Kültür Mirası Koruma Sergisi" açılışı yapıldı.

Açılış kurdelesini Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Ana Bilim Dalı Restorasyon – Tarihi Çevre Değerlendirmesi Programı ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Demet Binan birlikte kesti.

Havran'da ki tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları ile bir tarihin asırlar sonra tekrar yaşama geçirilmesi başarılacak. Havran ilçesinin Türkiye genelinde bir Safranbolu ve Beypazarı kazanılacağı vurgusu yapıldı.

Bende Havran doğumluyum. 9 yıldır bu projeler üzerinde çalışıyorum” diyen ve Havran'da bir tarihin tekrar ayağa kalktığını vurgulayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran'da restorasyon çalışması için çok uğraş verdiğini ama ilçeden yeterli projenin hazırlanıp bakanlıklara gönderilemediğinden yakındı.

Havran Hocazade Konağı yanı sıra Atatürk'ün 1924 yılında konaklayıp, misafir edildiği Terzizadeler Konağını da restore edilmesi için çalışma başlattıklarını açıklayan Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, HavranHocazade Konağını Havran Kent tarihi Müzesi” olarak değerlendirdik ve Kültür Bakanlığından 300 Bin TL yardım aldıklarını, bu gün açılan kurslarda 100 öğrencinin çalışma yaptığını söyledi.

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Ana Bilim Dalı Restorasyon – Tarihi Çevre Değerlendirmesi Programı ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Demet Binan yanı sıra 5 öğretim ve araştırma görevlisi ile 15 öğrencinin 10 adet mimari yapının incelemeye ve restorasyona alındığı açıklamasını yapan Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, havran'ın bölgedeki en eski yerleşim birimi olduğunu ve eski tarihi yapıların bozulmadan bu günlere ulaştığı bölgenin tek kenti olduğunu açıkladı.

Havran Hocazade Konağında açılan sergiye Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özen, ETO Başkanı Mehmet Ertaş, Garnizon Komutanı Alim Yıldırım,  İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Aydoğdu, AK Parti Havran İlçe Başkanı Emin Ersoy, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Havranlı Fotoğraf Sanatçısı Ömer Bakan yanı sıra ilçede görev yapan siyasiler, daire amir ve müdürleri ile konak çalışanı Arşivci Mehmet Uçar katıldı.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli