Havran`da yaşlılara özen

Havran`da yaşlılara özen

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile Havran`da yürütülen Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi” kapsamında mobil bir ekip, kesintisiz yaşlılara sağlık ve bakım hizmeti sunuyor





Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile Havran`da yürütülen Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi” kapsamında mobil bir ekip, kesintisiz yaşlılara sağlık ve bakım hizmeti sunuyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile Havran`da yürütülen ‘Hiçbir Yaşlı Yalnız Kalmayacak' parolası ile hazırlanan "Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi” ile belediyeye ait bir otobüsün arka kapısına tekerlekli sandalyeli yaşlı ve engellileri taşıyabilen özel asansörlü lift yerleştirilen araçta Mobil Sağlık ve Bakım Ekibi Yaşlı Bakım Hizmeti sunmaya başladı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Havran Kaymakamlığı ve Havran Belediyesi tarafından desteklenen "Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi”nin Türkiye genelinde uygulanan ilk proje olduğunu açıkladı.

ELDİVAN, YAŞLILARIMIZIN YALNIZLIKLARINA SON VERİLDİ”

Havran ilçesinde Havran Belediyesine ait Ali-Şerife Soylu Huzurevinde yatan sakinler ile ilçe içerisinde 30 ve köylerde tespit edilen 15 yaşlı olmak üzere toplam 45 yaşlıya proje gereği temizlik, bakım, yemek hizmetleri yanı sıra evlerinde temizlik ve onarımlarının da yapıldığını açıklayan Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, GMKA tarafından desteklediği bu projeye açık destek verdik. Havran Belediyesince hazırlanan  Mobil Yaşlı Bakım Aracı”nın da bakım hizmetlerinde büyük kolaylık sağlandı. Havran Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan güzel bir projemiz var. Yaşlığa değer yaşlanmaya değer ismini taşıyor. Bu projeyi biz kaymakamlığımız bünyesinde proje yapma proje hazırlama ekibiyle oluşturduk. Projenin amacına uygun ilçemizde mevcut bir huzurevimiz var. Belediye bünyesindeki huzurevinin biraz fiziki biraz da fazla yaşlıya ulaşma noktasında maddi problemleri olduğu için oturduk arkadaşlarla daha fazla yaşlıya nasıl ulaşabiliriz. Yaşlılara nasıl sahip çıkabiliriz diye bir düşünce hasıl oldu. Böyle bir alt yapı çalışması yaptık. Bu arada güney Marmara Kalkınma Ajansına da bu proje için finansmanı için başvurduk. Projenin ortaklarından belediyemiz var. Sağlık grup başkanlığımız var. Belediyemize bağlı huzurevi yaptırma ve yaşatma derneğimiz var” diye çalışmalar konusunda geniş bilgi verdi.

ELDİVAN PROJEYE ‘GMKA'DAN 149 BİN TL HİBE DESTEĞİ ALINDI”

Güney Marmara ajansından 149 bin TL bir yardım ve hibe desteği aldıklarını, Belediye tarafından şehir içi ulaşımında kullanılan yarım otobüs onarılarak engelli lifti takıldı, mobil yaşlı bakım hizmet aracı olarak kullanılmaya başlandı. Sağlık grup başkanlığımızdan hemşire ve doktor arkadaşlarımız huzur evi dışındaki yaşlılarımıza ulaşmamız konusunda haftalık ve rutin olarak destek verdilerini açıklayan Kaymakam Mustafa Eldivan, Yaşlılara 3 öğün sıcak yemek başta olmak üzere temizlik, sağlık, sosyal ve kültürel etkinlikler sunuluyor, psikolojik destek veriliyor. En önemlisi onların yalnızlıklarına son verildi. Güzel bir proje ortaya çıktığını düşünüyoruz. Tamamen sosyal sorumluluk projesi ve bizim huzur evi dışında kalan ilçe merkezinde 30 köylerde 15 olmak üzere toplam 45 yaşlımıza gerek sağlık gerekse yemek hizmeti verilirken bazen de belediyenin tahsis ettiği araçla bu yaşlılarımız Ayvalık, Akçay, Altınoluk gibi gözde sahil yerlerine gezi düzenliyoruz” dedi

BELEDİYEDEN MOBİL YAŞLI HİZMET ARACI”

Havran da 25 civarındaki yaşlı hastalara evinde bakım temizlik gibi faaliyetler uygulanmaktadır dönüşü bize çok olumlu oldu. Tabi bu da bizi memnun etmektedir. Bu uygulamayı proje kapsamında değil de önümüzdeki günlerde belediyenin sosyal faaliyetleri olarak devam ettireceğiz” diyen Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu,  Belediye olarak proje kapsamında şuan kullanılan  Mobil Yaşlı Bakım Aracı”nı tahsis ettik. Araca 300 kilogramı kaldırabilecek engelli lifti takıldı. Çevre ilçelerden de bunla ilgili bir talep olursa belediye olarak yardımcı olmaya hazırız” dedi.

"Havran Huzurevi hizmetinden faydalanamayan, Havran ve köylerinde kendi başına yaşayan, yalnız ve en acısı kaderlerine terk edilmiş 45 yaşlıya, bu proje ile devlet elini uzattı. Yaşlılara 3 öğün sıcak yemek başta olmak üzere temizlik, sağlık, sosyal ve kültürel etkinlikler sunuluyor, psikolojik destek veriliyor. En önemlisi onların yalnızlıklarına son verildi” diyen Havran Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Artık her yaşlı mobil bir ekip tarafından her gün ziyaret ediliyor. Türlü perişanlıklar içinde yapayalnız bulduğumuz yaşlılarımız kendilerine gösterilen bu ilgiye inanamıyorlar. Yaşlılarımız başta Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanımız Hasan Lofçalıoğlu olmak üzere bu işe destek verenlere bol bol dua ediyorlar. Her gün ziyaret edilen ve her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilen yaşlılar kendilerini değerli hissediyor ve hayata tutunuyorlar" dedi.

HASTALARLA BİREBİR İLGİLENİYOR

Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Havran Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Mehmet Yılmaz yanı sıra Belediye Zabıtası, Doktor ve Sağlık Personelleri ile kurs görüp görev alan görevliler bir hastaya evinde bakım yaparken çocuklarının bakmadığı bir yaşlının evindeki perişan hali yardım edenlerin içlerini acıtırken, yaşlı kişi acil olarak Hastaneye götürülüp tedavi altına alındı.
Proje gereği ilgilenilen yaşlılar ise bu projeden çok memnun olduklarını söyleyerek projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli