Havran`daki Tarihi "İkiz Çınarlara" Sahip Çıkıldı.

Havran`daki Tarihi

Yeni Havran Edremit bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle kesilmek istenen tarihi İkiz çınar çevrecileri ayağa kaldırdı.




______________________/  Enver DOLGUN / HAVRAN

Havran - Edremit arası duble yol çalışmaları hız kazanmaya başladı ancak Çamdibi Köyü kavşağındaki eski `Arabın Kahvesi Mevkisinde bulunan İkiz Çınarların yola kurban gideceği



Söylentisi çevrecileri ayağa kaldırdı.

Çin`den Avrupa`ya uzanan 5 bin yıllık tarihi İpek Yolunun Anadolu`da Havran ve Edremit

Körfezindeki son dinlenme, konaklama noktası olan `Arabın Kahvesi Mevkisi` önündeki bir asrı geçkin İkiz Çınarların yola kurban verilmemesi çevrecileri ayaklandırdı.

Havranlılara büyük bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan çevreci Afif Kökden, Havranlı yerel ve merkezi yöneticiler yanı sıra özellikle  Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm ilce halkı tarafından bu tarihi çınarlara sahip çıkmasını gerektiğini söyledi.

Tarihte 4 Nisan 1919 mütareke yılları akşam karanlığında Havran Pazarından dönen Tüccarların bu çınar dibinde eşkıyalar tarafından yapılan soygunlarla da malına ve canına gasp edilmesi ile gündeme gelmişti.

Tarihin derinliklerinde not'u olan İkiz Çınar'ın kesilmesi yerine yolun genişletilerek Çınar'ın koruma altına alınmasını isteyen çevreciler, İkiz Çınar'ın katledilmemesi için her türlü eylemi yapmaya hazır oldukları belirtildi.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu